Amerikalı ünlü aktör ve yönetmen Woody Allen, evlatlık kızı Dylan Farrow'un kendisine yönelttiği taciz suçlamalarını "asılsız ve utanç verici" şeklinde niteledi.

Allen, evlatlık edindiği Dylan Farrow'un hafta sonu New York Times'a gönderdiği açık mektupta, "üvey babası tarafından yedi yaşındayken taciz edildiğine" ilişkin iddialarına temsilcisi Leslee Dart aracılığıyla yanıt verdi.

Leslee Dart, Allen'ın gazetede yayımlanan mektubu okuduğunu ve iddiaları "asılsız ve utanç verici" bulduğunu söyledi.

Allen'ın avukatı Elkan Abramowitz de bağımsız yetkililerce araştırılan ve geri çevrilen 20 yıllık suçlamaların yeniden gün yüzüne çıkarılmasının "trajik" olduğunu belirtti.

Dylan, 1992 yılında ailenin Connecticut'taki evinde Allen'ın kendisine "cinsel saldırıda" bulunduğunu ileri sürmüş ancak ayrıntıya girmemişti. Farrow, Allen'ın başka taciz girişimlerinde de bulunduğunu ve kendisini "sıkça hoşlanmadığı şeyleri yapmaya zorladığını" iddia etmişti.

Eşiyle Florida'da yaşayan ve adını değiştiren Farrow'un ilk kez kamuoyuna bu şekilde açıkladığı taciz iddialarıyla ilgili daha önce soruşturma başlatılmış ancak ünlü oyuncuya suçlama yöneltilmemişti. (Cnn Türk)