Gmail, Twitter, Apple gibi birçok servisin kullanıcılarının güvenliğini sağlamak üzere tercih ettiği iki aşamalı doğrulama sistemi, artık WhatsApp tarafından da sunuluyor. Platformun kullanıcılarına ek bir güvenlik katmanı olarak sunduğu bu özellik sayesinde, hesabınız artık daha güvenli!

WhatsApp’ın aylardır üzerinde çalıştığı bu güvenlik özelliğini aktif hale getirmek için akıllı telefonunuzdan uygulamayı açmanız ve Ayarlar > Hesap > İki Aşamalı Doğrulama > Aktif Et sıralamasını takip etmeniz gerekiyor.

Bu arada WhatsApp uygulamanızda henüz bu özelliği göremiyorsanız merak etmeyin, iki aşamalı doğrulama kademeli olarak kullanıcılara sunuluyor.

İki aşamalı doğrulama için 6 haneli bir kod girmeniz gerekiyor. Girdiğiniz kodu unutmanız durumunda e-postanız üzerinden yapacağınız işlemle kodu kaldırabiliyorsunuz. 

Dikkat etmeniz gereken bir nokta da bu e-posta bilginiz dışında geldiyse, içerisindeki bağlantıya tıklamamanız. Tahmin edeceğiniz üzere bu durum, hesabınıza birisinin giriş yapmaya çalışıyor olabileceği anlamına gelebilir.

Ek olarak WhatsApp, verdiğiniz kodu unutmamanız için belirli aralıklarla bunu size soracağını da ifade ediyor.

KAYNAK:Shiftdelete