Web siteleri; kurum veya kişilikleri temsil eden, verilen hizmet veya paylaşılan bilgileri internet ortamında kullanıcıların önüne servis eden bir alandır. Kendinize ait bir web sitesi açarak kişisel çalışmalarınızı ve projelerinizi insanlar ile paylaşabileceğiniz gibi, kurumunuza ait bir web sitesi ile verdiğiniz hizmetleri sunabilirsiniz. Açacağınız web sitesinin hangi noktalarına dikkat etmeniz gerektiği; hangi alanla ilgili olduğuna, hangi bileşenlerin seçileceğine bağlıdır.

Web Sitenizi Nasıl Kuracağınızı Planlayın

Bir web sitesini kurmadan önce o web sitesinde neler yapacağınızı planlamanız ve sürece karar vermeniz gerekir. Açacağınız web sitesinin amacını belirlemek, atacağınız ilk adımdır. E-ticaret, blog, haber, iletişim seçeneklerinden birisine karar vererek bu adımı atabilirsiniz. Web site tasarımı üzerinde oldukça fazla düşünmeniz gerekir.

Açacağınız web sitesinin devamlı aktif olmasını istiyorsanız; blog ve haber gibi konuları baz alan bir web sitesi açabilirsiniz. İletişim üzerine bir platform açmak istiyor olabilir veya ticarete atılıp para kazanmayı düşünebilirsiniz. Tüm bunların hepsi elinizdeyken çok farklı alanlar için de seçenekleriniz olduğunu unutmamanız gerekir. Gelişen internet dünyasında her gün yeni bir mecra, yeni bir alan açılıyor. Bu fırsatlardan yararlanmak için ise ilk adımınız sadece hangi türde bir web sitesi istediğinize karar vermek olacaktır.

  • Hangi alanda bir web sitesi istediğinize karar verin.
  • Web sitenizin amacını belirleyin. (Örneğin, blog ve haber gibi bir alana karar verdiyseniz bu alanlarda nasıl içerik üretmek istediğinize karar verin.)
  • Marka kurmayı düşünün; web sitenizi markalaştırmak isteyip istemediğinize karar verin.

Eğer tüm bu adımların üzerinden detaylı geçerek planınızı hazırladıysanız, artık web sitesi kurmaya hazırsınız! Tek yapmanız gereken; bu adımları uygularken birkaç önemli konuya dikkat ederek web sitenizi hazırlamak!

hazir-web-sitesi

Web Sitesi Tasarımına Karar Verin

Web sitenizin alanını ve hazırlayacağınız içerikleri belirledikten sonra en önemli adım ise tasarımdır. İnsan olarak güzel ve alımlı şeyleri tercih etmeyi seviyoruz. Web sitesi ve ona özel olan tasarımı da işte bu sebeple önemli. İnsanlar sitenize girdiği zaman rahatsız olmamalı, aksine tasarım sayesinde sitenizi ilgi çekici bularak incelemelidir.

Kimi web siteleri için sade tasarımlar tercih edilir, kimileri ise gösterişli tasarımları tercih eder. Bu tamamen kişisel isteğinize bağlı olsa da bir noktada doğru renkleri ve şablonları seçmek durumundasınız, aksi halde yeterli trafiği alamayabilirsiniz!

Markanıza veya web sitesi içeriklerinize göre belirli tasarımlar belirleyebilirsiniz. Örneğin; pazarlama alanında bir web sitesine sahipseniz, renk uyumlarına dikkat etmeniz çok önemlidir, çünkü pazarlama alanındaki araştırmalar insanların bazı renkler ile belirli ürünleri eşleştirdiğini kanıtlamıştır.

Web sitesinin kurucusu olarak belirli alanlarda tercih tamamen size kalıyor. Örneğin renk seçiminde koyu bir temayı veya sade beyaz tonlarını tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz alanı baz alacak şekilde renk tercihinde de bulunabilmeniz pekala mümkün.

Peki renk seçimi haricinde başka önemli bir nokta var mı? Tasarım için renk seçimi önemli olsa da elbette farklı alanlar da mevcut. Web sitesi tasarımı dahilinde belirli şablonlar, şekiller ve butonlar yer almaktadır. Bu araçların kullanılması ve yerleştirilmesi de renk seçimi kadar önemli bir olaydır.

Genel olarak hazır şablonlar web sitesinin tasarlanmasında izlenen en kolay yollardan birisidir. Ancak hazır şablon istemiyorsanız da kendi isteklerinize göre bir şablon tasarlayabilirsiniz. Web sitesi içerisinde yer alan butonlar, sekmeler ve daha fazlası için kişisel tercihlerde bulunabilirsiniz.

Kullanıcıların tercihi kapsamında sade ve göz yormayan web siteleri önem kazanır. Çok kalabalık ve sistematik olmayan web siteleri ve şablonlar genel olarak tercih edilmez ve beğenilmez.

web-sitesi

Hazır Site Tasarımlarını Araştırın

Tasarım başlığı altında bahsedildiği gibi hazır web sitesi şablonları, hazır tasarımlar ve hazır renk seçimleri internet üzerinden sayısız seçenek ile tercih edilebilir. Seçtiğiniz alana bağlı olarak bu tasarımlar ve içerikler üzerinden kendinize özel tercihler yapabilirsiniz.

Çoğu kullanıcı web sitesi hazırlarken hazır şablonlar kullanmayı tercih ederler. Hem tasarım hem de zamandan tasarruf etmeye yarayan bu destek, sizi büyük bir yükün altından kaldırabilir. Bu sebeple şablonları tercih etmek hakkındaki fikrinizi tekrar değerlendirebilirsiniz.

Hazır şablon kullanmanın faydaları maddeler halinde şu şekilde sıralanabilir:

  • Ücretli/ücretsiz tasarımlardan istediğiniz şekilde faydalanabilirsiniz,
  • Tasarım yapmak veya yaptırmak için boşuna uğraş vermemiş olursunuz,
  • Aklınızdaki tasarımı mevcut şablonlar arasında bulabilmeniz oldukça mümkün,
  • Göreceğiniz tasarımları kişisel isteklerinizden daha samimi ve güzel bulabilirsiniz.

Ayrıca web sitenizi tasarlarken hazır şablonlar üzerinde yer alan ve gösterilen sekme ve butonlardan fikir edinebilirsiniz. Mevcut planınızın içerisine eklemeler ve çıkarmalar yapabilir, iş fikrinizi veya mevcut markanızı geliştirebilirsiniz.

En İyi Hazır Web Sitesi Tasarım Aracı

Şablon kullanımı işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Şablon kullanımı haricinde web sitesi tasarım araçları bulunuyor. Bu tasarım araçları sayesinde eklemeler yapabilir, farklı uygulamalar kullanabilir ve yenilikler yapabilirsiniz.

Web sitesi yapımında kullanılan pek çok gereç bu tasarım araçları sayesinde erişime açılıyor. Tasarım araçlarını kullanarak web sitenizi daha iyi bir platform haline getirebilirsiniz. Bu tasarım araçlarından etkili olanı ise NatroSite olarak tanımlanabilir.

Herkes için Web Sitesi: NatroSite

Sıfırdan web sitesi kurmak isteyenler için basit bir kullanım ile isteklerinizi karşılayacak olan bir araç; Natro.

Natro sayesinde oluşturmak istediğiniz web sitesine dair her türlü araç ve gerece sahip olabilirsiniz. Tasarımdan şablonlara, web sitesi araçlarından düzenlemelerine kadar her konuda Natro’nun sizin ihtiyaçlarınıza hizmet ettiğini göreceksiniz.

Adım adım ilerleyerek bir web sitesi için ne gerekirse yapabileceğiniz ve oluşturabileceğiniz bir platform düşünün. Basit 3 adımda şemayı oluşturabilirsiniz.

  • Bir tasarım seçerek web sitenize başlayabilirsiniz.
  • Seçtiğiniz tasarıma bağlı olarak düzenlemeler yapabilir, görsel ve yazılı içerikler ekleyerek şablonunuzu zenginleştirme yoluna başvurabilirsiniz.
  • Tek tıkla yayınlayın!

NatroSite bünyesinde yer alan pek çok tasarım şablonunu inceleyebilir, geniş havuz içerisinden istediğinizi seçebilirsiniz. Seçiminiz doğrultusunda bu şablon içerisinde görsel ve yazılı materyaller ekleyerek web sitenizin oluşumuna etki edebilirsiniz.

NatroSite’nin farklı planlarından yararlanarak seçeneklerinizi arttırabilirsiniz. Bu planların çerçevesinde farklı hizmetler kullanıcıya sunulmaktadır. Başlıca hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

  • Hosting,
  • Alan adı,
  • Depolama,
  • Modül desteği,
  • Akıllı site sihirbazı,

gibi birçok seçenek NatroSite planı çerçevesinde yer alıyor. Her plan içerisinde farklı hizmetler bulunmaktadır, detaylı bilgi için NatroSite planlarını inceleyebilirsiniz.

NatroSite ile istediğiniz web sitesini kolay ve etkili bir şekilde oluşturabilir, zor ve sıkıcı adımlarla uğraşmak yerine 3 adımda web sitesi oluşturabilirsiniz! Web sitesi hakkında fikirlerinizi belirlediyseniz, beklemeyin ve havuzda yer alan şablonları incelemeye başlayın. Şablonunuzu seçtikten sonrası oldukça kolay olacak!