Vücut şekillendirmede son teknoloji wonder sistemini  Ixora Life Clinic sizler için anlattı.

Zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmak birçok kişinin hedefleri arasında yer almaktadır. Fakat bu kişilerin birçoğu çeşitli nedenlerden dolayı düzenli egzersiz ve diyet yapamamaktadır. Bu noktada ise wonder sistem bir kurtarıcı olarak hayatımıza girmektedir. Wonder sistemi elektromanyetik ve elektriksel enerji akışlarının kullanılarak 36.000 tane kas kütlesinin çalıştırıldığı temel mekanizmada yağ kütlesinin eritilip yerine kas kütlesinin koyulmaya çalışıldığı bir sistemdir. Wonder sistemin insan vücuduna sağladığı etkileri

1) Kas dokusunun artışı: 4 seanstan sonra %18 oranında kas dokusunda artış görülür.

2) Güç artışı: Kas liflerinin yenilenmesi kasın miktarında artışa neden olur bu da güç artışını sağlar.

3) Direnç artışı: Wonder sistem elektromanyetik ve elektriksel enerji akışı sağlayarak maksimum kas uyarımı yaratır. Dolayısıyla direnç artışı görünür.

4) Kan dolaşımı artışı: Elektromanyetik enerji akışları kan damarlarının genişlemesine, kan akışının artmasına, kas liflerinin oksijen ve besin tedariğini sağlamaktadır. Ayrıca kan dolaşımının artışı sayesinde vücutta sıkılaşma, popo kaldırma, selülit tedavileri gibi etkiler görülür.

5) Kas - iskelet sistemi bozukluklarının azalması: Wonder sistem sırt kaslarını uyardığı için hafif ve orta dereceli skolyoz hastalarında etkinliği kanıtlanan bir uygulamadır.

6) Metabolik yeterliliğin geliştirilmesi: Radikal kas eforunun sağlanması vücudun enerji ihtiyaçlarının yeniden düzenlenmesini sağlar.

7) Vücut yağının azalması: Wonder sistem kas kütlelerine etki edip kasları desteklerden yağ kütlelerinin azalmasını sağlar. Popoyu kaldırır, bölgesel zayıflama sağlar.

8) Pelvik kas tabanını güçlendirme: Pelvik kas tabanının zayıflamasında ve doku kaybı süreçlerinde wonder sistem oldukça önemli ve etkilidir şeklindedir. Wonder sistem en çok popo kaldırma, selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama amaçlı kullanılmaktadır.

Tek cihazla birden fazla etkiyi alabildiğiniz wonder sistemin avantajları ve bu sistemle yapılan işlemler saymakla bitmiyor. Ixora Life Clinic ekibi, başta popo kaldırma olmak üzere wonder sisteminin vücut üzerindeki olumlu etkilerin nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Wonder sisteminin çalışma prensibinde elektromanyetik ve elektriksel enerji akışları yer almaktadır. Wonder sisteminden gönderilen elektromanyetik ve elektriksel enerji akışları kas kütlelerine iletilerek kasılmalarını sağlar. Bu kasılmalar beynin kas kütlelerine ilettiği kas kasılmalarına benzemektedir. Bundan dolayı vücut beynin ilettiği kas kasılması gibi algılayıp bölgesel zayıflamayı tetikler, bölgesel zayıflama gerçekleştikten sonra ise yağ kütlesinin azalıp kas kütlesinin artması gözlemleneceği için popo kaldırma görülür. Çünkü popo sarkıklığı yağ kütlesinin fazlalığından dolayı oluşan bir durumdur. Popoda yer alan kasın adı gluteal kastır. Wonder sistemi gluteal kas liflerinin parçalanmasını ve daha güçlü bir şekilde yeniden oluşmasını sağlar. Wonder sistem daha güçlü ve daha gergin bir kasılma oluşturur bu da popo kaldırma işlevi görür. Wonder sistemin sadece gluteal kasta değil vücudun bütün kaslarında bu etkisi vardır. Dolayısıyla daha hızlı ve pratik çözüm sağlamaktadır.

Wonder sistemiyle selülit tedavisinin de mümkün olduğunu söyleyen  Ixora Life Clinic ekibi, özellikle bütünsel bir yaklaşımla ince ve fit bir vücut silüetine kavuşmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığının altını çiziyor.

Selülit vücutta yağ kütlesinin fazla olması sonucu bölgesel sıkılaşmanın yetersiz olduğu durumlarda görülen bir durumdur. Wonder sistem ise kas kütlelerini çalıştırıp yağ kütlesini azaltırken bölgesel zayıflama ve sıkılaşma sağladığı için selülit tedavisi olarak da sunulmaktadır. Özellikle popo, üst bacak ve karında görülen selülitler wonder sistem sayesinde bu alanlarda kas kütlelerinin artışına bağlı olarak ve bölgesel zayıflama ve sıkılaşma işlevi sunarak selülitlerin giderilmesini sağlar.

Wonder sistem aynı anda farklı bölgelerdeki kas kütlelerini aynı zamanda çalıştırdığı ve 25 dakikasının bile oldukça etkili olduğu için sporcular tarafından da tercih edilen bir sistemdir. Aynı anda kalça, karın, kol ve bacakları çalıştıran wonder sistem sporcular için güç ve direnç sağlamanın yanı sıra kondisyon da kazandırmaktadır. Wonder sistem elektromanyetik ve elektriksel enerji akışları doğrudan motor sinirlere iletilerek zayıf kaslar üzerinde de etkili olmaktadır. Bu noktada da kas rehabilitasyonu sağlamaktadır. Doku kaybı süreçlerinde ve kasların zayıflaması tedavisinde oldukça önemlidir.

Wonder tedavisi çok kısa sürede çok etki sunmaktadır. Popo kaldırma, bölgesel zayıflama ve sıkılaşma, selülit tedavisi, sarkmaların düzelmesi gibi birçok tedavide bundan dolayı kullanılmaktadır. Özellikle spor için zaman bulamayan fakat fit bir vücuda sahip olmak isteyen kişilerden fazla talep görmektedir. Popo kaldırmanın yanı sıra kalça büyütme tedavisinde de kullanılmaktadır. Çünkü yüksek yoğunluklu kas kütlelerini çalıştıran sistemin gluteal kasa etkisi fazladır. Düzenli ve dengeli beslenmeyle birlikte wonder sistem tedavisi alan birçok kişi hızlı kilo verdiğini ve ideal vücuda eriştiğini bildirmiştir.” diyen  Ixora Life Clinic ekibi, wonder sistemi etkin şekilde kullanan İstanbul’un sayılı kliniklerindendir.