İstanbul'daki Silivri 7 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yasin Solmaz, 7 Mayıs’ta koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması üzerine B12 koğuşundaki 38 tutuklu ile birlikte karantina altına alındı. Baba Ekrem Solmaz, halen karantina altında tutulan oğlundan kaynaklı kaygılarının her geçen gün arttığını belirtti. 
 
39 KİŞİ TEK KOĞUŞ
 
Oğlunun, 3 buçuk yıl önce Harp Akademisinde üsteğmen kurmaylığı okuduğu sırada "FETÖ" davası kapsamında tutuklandığını paylaşan baba Solmaz, çocuğuna grip ilacı verilerek koğuşa gönderildiğini kaydetti. Oğluna ilişkin başka da bir bilgi alamadığını belirten baba Solmaz, tutukluların kaldığı koğuşların normal kapasitenin çok fazla üzerinde olduğuna dikkati çekti. Salgından kaynaklı 39 tutuklunun B12 koğuşunda tutulduğunu paylaşan baba Solmaz, “39 kişinin bir koğuşta tutulması katliamdır. Bulaşıcı hastalık nedeniyle bu durum bizi çok endişelendiriyor. Çocuğumuzun durumunu bilmediğimizden dolayı çok huzursuz günler yaşıyoruz. Hijyen hiç iyi değil. Maske ve eldiven yok, yemeklerin yetersiz olduğunu söyledi” şeklinde konuştu. 
 
‘VİCDANLARA SESLENİYORUM’
 
Çocuğunun durumu için CHP, İYİ Parti, Adalet Bakanlığı ve Meclis’te bulunan 284 milletvekiline mail gönderdiğini aktaran baba Solmaz, “Hiç birinden bir cevap alamadım. e-Nabız'dan çocuğumun testin pozitif olduğunu görüyordum. Grip ilacı verilmiş. Maillerle siyasi parti, kurum, kuruluşlara başvuru yaptıktan sonra e-Nabıza giriş yapamadım. AKP Tokat milletvekilini arayarak sorunları anlattım. Bana, 'yalan, böyle bir şey mi olur' dedi. Madem yalandır araştırsınlar, ben de özür dilemeye hazırım. Aile olarak tutuklu evladımın tahliyesini talep ediyoruz. Bu insanlar heba olmasın, vicdanlara sesleniyorum. Lütfen empati yapsınlar” diye konuştu. 
 
CEZAEVİ: BAŞSAVCILIĞI ARAYIN
 
Konuya ilişkin aradığımız Silivri 7 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi yetkilileri, bilgi veremeyeceklerini belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aranması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: MA