Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), ‘Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım’ sloganıyla Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 6’ncı gününde devam ediyor.

Polis ablukasına rağmen eylemlerini sürdüren HDP’li vekiller dün gece de ses çıkarma eylemi yaptı.

Yaklaşık 5 dakika süren gürültü eyleminden sonra kısa bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, nöbetin Diyarbakır ayağının yarın son bulacağını söyleyerek, nöbetin mücadele edenlere ithaf edildiğini ifade etti.

Polisin eyleme destek vermek isteyen HDP’nin tutuklu milletvekili Çağlar Demirel’in anne ve babasının  vekillerin nöbette olduğu parka girişine izin verildiği belirtiliyor.

Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni gün içerisinde Diyarbakır Barosu’nun ziyaret etmesi bekleniyor.

Öte yandan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ 1 Ağustos Salı gününden itibaren İstanbul Yoğurtçu Parkı'nda devam edecek.

Nöbete destek vereceklerini belirten Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçıları, nöbete katılım için halka çağrı yaptı.

Nöbete katılacaklarını belirten MKM sanatçısı Mervan Tan, “Bu tür etkinlikleri daha da çoğaltmamız lazım. Türkiye'deki devrimci ve demokrat kesimler de bu eyleme destek vermelidir. Türkiye gittikçe bir bataklığa sürükleniyor. Birlik olmazsak kurtuluş yok. Onun için sanatçılar, siyasetçiler ve halkımız elinden ne geliyorsa yapmalıdır” dedi.

‘BİRLİK OLALIM, FAŞİZMİ YENELİM’

“Halkımızla birlikte nöbette olacağız” diyen MKM sanatçısı Deniz Esmer, şöyle devam etti:

“Direniş geleneğinden gelen bir halkız. Vicdan ve adaletin çürüdüğü bu sürecin üstesinden halkımızla birlikte geleceğiz. Böylesi eylemler sürekli olmalıdır. Ülkemizde olup bitene seyirci kalamayız. Birlik olalım ve faşizmi yenelim. Mücadeleyi sokakta kazanalım.”

'YAKINMAYALIM, TEPKİ GÖSTERELİM’

HDP'nin başlattığı sokak eylemlerini büyütülmesi gerektiğini belirten MKM sanatçısı Weysi Ermiş de, “Toplum korku ve baskıyla bastırılıyor. Bunun için yakınmayalım, demokratik tepkimizi her yerde gösterelim. Halkımızla birlikte tepkimizi sokakta sürdüreceğiz” dedi.

(Kaynak:Dihaber)