Vangölü Gazeteciler Cemiyeti kentte görev yapan 8 üyesinin üyeliğine son verdi.

Üyelikten çıkarılma nedenlerini dahi kendilerine iletmediğini belirten gazeteciler, yaşanan haksızlığa tepki gösterdi.

Çağdaş Haber’in aktardığına göre, VGC daha öncede de çok sayıda gazeteciyi üyelikten çıkarmakla gündeme gelmişti.

Van’da  24 Aralık 1998 yılında Vangölü Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak kuruldu.

M.Emin Toker, Yaşar Erik, Ekrem Sinaner, Yusuf Ziya Cansever, Alİ Karadeniz ve Sebahattin Yılmaz’ın bir araya gelmesiyle kurulan cemiyetimizin kurucu başkanlığını Mehmet Emin Toker yaptı.

İlk Kurulduğu zaman büyük bir ilgi alan Cemiyet başta Hakkari, Muş, Bitlis olmak üzere çevre illerden de yoğu katılım oldu.

Kentin duayen gazetecileri tarafından kurulan cemiyet Mehmet Emin Toker, Ferit Hayva, Yahya Öylek, Osman Bekleyen dönemsel olarak başkanlığını yürüttü.

Son 4 dönemdir başkanlığını ise Fatih Sevinç’ın yürüttüğü Cemiyet son yıllarda sürekli üye çıkarmakla gündeme geliyor.

KONGRE ÖNCESİ ÜYELİKTEN ÇIKARILMASI DİKKAT ÇEKTİ

Daha önce onlarca aktif görev yapan gazetecinin üyeliklerine son veren ve ücretsiz ulaşım kartlarını dahi yeniletmeyen cemiyetin uygulamaları tepkilere neden olurken, geçtiğimiz günlerde 8 aktif gazetecinin daha üyeliklerine son verdi.

Üyeliklerine son verilen gazeteciler, çıkarma kararıyla ilgili kendilerine bilgi dahi verilmediğini ifade ederek amacın 26 Temmuz’da yapılacak kongre öncesi alternatif olanların devre dışı bırakıldığına dikkat çektiler.  

Gazetecilerin üyeliklerin silinmesiyle ilgili Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç’e yönelttiğimiz, “Gazetecilerin üyelikten çıkarma nedeni neydi? Başkanlığınız döneminde kaç gazeteci üyelikten çıkardı?, Üyelikten çıkarılan gazetecileri tekrar üyeliğe almayı düşünüyor musunuz?” yönelik sorularımızı ise cevapsız bıraktı.