Yüksel Caddesi’nde ‘işimizi geri istiyoruz’ eylemleri sırasında defalarca gözaltına alınıp para cezası kesilerek serbest bırakılan Veli Saçılık’ın arabasına haciz konuldu.

Saçılık, "Arabaya benzin almak zaten zulümdü. Durup dururken işten atan, işimi istiyorum deyince para cezası kesen, mala mülke el koyanları ilerde gasptan yargılamak gerekir" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in ardından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, Yüksel Caddesi’ndeki eylemleri sırasında defalarca gözaltına alındı.

 Gözaltı işlemlerinin ardından Kabahatler Kanunu uyarınca defalarca para cezası kesilen Saçılık’ın kesinleşen 15 bin, toplam para cezası ise 24 bin TL’yi geçti.

Sosyal medya hesabından arabasının cezalar nedeniyle haciz konulduğunu duyuran Saçılık, “İşimi geri istediğim için işkence edip, onlarca dava açtılar, üstüne üstlük bir çuval para cezası yazmışlardı. Şimdi de arabama haciz koymuşlar. Küfür yine de bana yakışmaz değil mi dostlar?” dedi.