Polonya’nın başkenti Varşova’da 18. Onur Yürüyüşü, Varşova Valiliği’nin açıkladığı rakamlara göre yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşte “Aşk galip gelecek”, “Farklılıklarda birleşenler” yazılı dövizler taşındı.

Önceki yıllara göre katılımın arttığı görülen yürüyüşe, Varşova Valiliği’ne göre 23 bin kişi, organizatörlere göre ise 45 bin kişi katıldı.

Termometrelerin 30 dereceyi göstermesine aldırış etmeden Swietokrzyska Caddesi’nde toplanan binlerce kişi, 2 saat boyunca başkent Varşova’nın sokaklarında yürüdü.

EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, DAYANIŞMA

Swietokrzyska , Marszalkowska, Aleje Jerozolimskie, Aleja Jana Pawla II, Aleja Solidarnosci ve tekrar Marszalkowska Caddesi’nden oluşan yürüyüş güzergahı boyunca sık sık “eşitlik”, “özgürlük”, “dayanışma” sloganları atan katılımcılara çevrediki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

‘YÜRÜYÜŞÜ GURURLA DESTEKLİYORUZ’

5 buçuk kilometrelik yürüyüş festival havasında geçti. Yeşiller Partisi, Modern Parti, Vatandaş Platformu, Birlikte Partisi (Razem), Demokratik Sol İttifak Partisi’nin de destek verdiği yürüyüşte binlerce kişi müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Barışçıl bir havanın hakim olduğu Onur Yürüyüşü’ne 52 ülkenin büyükelçilikleri de destek verdi. Bu ülkelerden biri olan, kendisi de yürüyüşe bizzat katılan İngiltere’nin Varşova Büyükelçisi Jonathan Knott da kişisel Twitter hesabından “Her türlü ayrımcılığa karşı mücadeleyi destekliyoruz. İşte bu sebepten Onur Yürüyüşü’nü de gururla destekliyoruz” tweet attı.

‘HER TÜR AYRIMCILIKTAN VAZGEÇİLSİN’

Çocuklardan yaşlılara büyük bir kesimin katılımıyla gerçekleştiği yürüyüşte “Herkes için evlilik”, “Aşk galip gelecek”, “Farklılıklarda birleşenler”, “Aşk günah değildir” yazılı dövizler taşındı.

Siyasilerden LGBTİ bireylerini dışlanmadan, ayrımcılıktan, nefret suçundan koruyacak, eşcinsel evliliğe imkan verecek adımlar atılmasının talep edildiği yürüyüşte, yabancı ve göçmen karşıtı politikalardan vazgeçilmesi talep edildi.

Açık ve herkese dost yerel toplumların oluşturulması, okullarda ayrımcılık karşıtı eğitim, etik ve seks eğitimi verilmesi de dile getirilen diğer talepler arasındaydı. Onur Yürüyüşü, Bilim ve Kültür Sarayı’nın önünde gece geç saatlere kadar süren konserle son buldu.

Kaynak: Bianet