Birbirinden farklı nedenlerle ortaya çıkabilen varis tedavisi için hangi doktora gidilir konusuna netlik kazandırılmalıdır. Ne yazık ki bu tür sorular karşısında halk arasında bir bilgi kirliliği bulunmaktadır. Varis tedavisine kalp ve damar cerrahisi uzmanları hizmet vermektedir. Bu alanda varis doktoru İzmir ilimizde bahsedilen bölüm uzmanları arasından seçilmelidir.

Seçilecek olan doktorun varis hastalıkları tedavisindeki bilgi birikimi ve tecrübesi tercih sürecinde oldukça önemli konular arasındadır. Bu nedenle varis hastalığına hangi doktor bakar sorusunun yanıtı öğrenildikten sonra, bir sonraki soru işareti hangi doktorun tercih edileceği yönünde olmalıdır.

Varis Nedir, Neden Oluşur?

Bir damar hastalığı olarak tanımlanabilecek olan varis için hangi bölüme gidilir sorusuna gelindiğinde hastalığın ne olduğundan bahsedilmelidir. En sade haliyle bacak damarlarındaki fonksiyon bozukluğuna bağlı olarak pis kanın kalbe ulaşamadan geri itilmesi olarak tanımlanabilir. Özellikle ayakta sabit duran kişilerde çok görüldüğü söylenebilir. Bunun aksine bacakları hareket halinde olan meslek grupları ve kişilerde görülme sıklığı daha az olduğu söylenebilir.

İzmir Varis Tedavisi

Tedavisi için kalp ve damar cerrahisi uzmanına gidilmesi gerektiğinden bahsedilen varis hastalığı için biraz da İzmir’de verilen hizmetlerden bahsetmek gerekir. Varis doktoru İzmir ilinde oldukça deneyimli olarak tercih edilmelidir. Ameliyatlı ve ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri bulunmaktadır. Hangi yöntemin seçilerek tedavi adımlarının belirleneceği kararı ise uzman doktor tarafından verilir. Bu süreçte elbette hastanın görüşleri de dikkate alınmaktadır. Ancak ameliyat gereken bir hastaya sırf kendisi istemiyor diye farklı bir tedavi uygulanması söz konusu değildir.

Varis tedavisi için farklı yöntemler tercih edilebilir. Genel kabul gören ismiyle köpük tedavisi , bu alanda en çok kullanılan metotlardan biri olarak ön plana çıkar. Uygulama kolaylığı ve maliyet azlığı nedeniyle köpük tedavisi tercihi oldukça sık yapılır. Ayrıca hasta için yatış işlemleri yapılmadığından hastalar için bir an önce günlük rutine dönüş imkanı sağlar. Ağrısız ve acısız bir yöntem olmasıyla da dikkat çeker.

Köpük tedavisine göre biraz daha maliyetli olmakla birlikte sık kullanılan yöntemlerden birisi de lazerle varis tedavisi olarak ön plana çıkar. İzmir varis tedavi merkezleri tarafından başarılı uygulama oranları da oldukça yüksektir. Hastanın ve hastalığın durumuna göre lokal, spinal veya genel anestezi altında uygulanabilir.

Varis tedavisinde az tercih edilmekle birlikte kimi durumlarda zaruri olan bir yöntem olarak ameliyatla varis tedavisi ön plana çıkar. Uygulama azlığı nedeniyle bazı kliniklerde yer verilmeyen bir tedavi şekli olduğu söylenebilir.

İzmir Varis Tedavisi Fiyatları

İstenilen doktora ulaşıldıysa bir sonraki soru işareti yüksek olasılıkla İzmir varis tedavisi fiyatları hakkında olacaktır. Birden fazla değişkene bağlı olarak farklılık gösterdiği söylenebilir. İlk olarak hangi tedavinin uygulanacağı varis tedavisi fiyatları İzmir ilinde en önemli değişken olarak belirtilebilir. Bununla birlikte hastanın genel ve/veya özel sağlık sigortası gibi faktörler tedavi fiyatları üzerinde doğrudan ve büyük etkiye sahip olabilir. Varis için en uygun tedaviyi almak için https://rizaaktas.com/ adresini ziyaret ederek kolayca randevu oluşturabilir veya bilgi alabilirsiniz.