Sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılan 7 binin üzerinde İŞKUR işçisinin Van’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüşe polis Edremit’te saldırdı. Saldırıda  6 işçi yaralandı 1 işçi de gözaltına alındı.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Van’da İŞKUR tarafından işlerine son verilen ve 13 Haziran'dan bu yana Feqiyê Teyran Parkı'nda oturma eylemi yapan işçilerin bugün Van’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüşe polis Edremit’te “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri Yasası”na aykırı olduğu gerekçesiyle biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı sonucu 6 işçi yaralanırken, işçilerin sözcülüğünü yapan Ethem Altın ise gözaltına alındı.

Polis saldırısı ardından bir araya gelen işçiler araçlarla Edremit'in çıkışına giderek yürüyüşlerini sürdürdü.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz Haziran ayında isten çıkarılan 7 bin 286 İŞKUR emekçisinin 90 günlük direnişinin ardından Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından "İşe geri alınacaksınız" vaadi verilmişti. İki gün önce Van milletvekili Burhan Kayatürk ile de görüşen İŞKUR işçileri, bakanlığın yalnızca bin işçiyi kura ile işe alma kararı aldığını öğrenmişti. Bunun üzerine işçiler Ankara'ya yürüme kararı almış ve bugün de Ankara'ya doğru başlayan yürüyüşe polis saldırısı gerçekleşti. (ANF, SoL Portal)