Muhafazakâr Yükseliş Partisi (MYP) Van il ve ilçe teşkilatları yöneticileri partilerinden istifa ederek HDP'ye katıldı. HDP Tuşba ilçe binasında gerçekleşen katılım törenine, çok sayıda partilinin yanı sıra HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, MYP Van İl Başkanı Bülent Çeltek, Merkez İlçe Başkanı M. Sait Çapar ve il yöneticileri katıldı.

"ÖZGÜRLÜK İÇİN HDP ÇATISINDA BİRLEŞMEK ELZEM"

Katılım töreninde konuşan HDP Tuşba İlçe Başkanı Timur Soyyiğit, MYP Van il ve ilçe örgütlerinin partilerine katılımının Türkiye'nin demokratikleşmesi ve halkların özgürleşmesi açısından önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

MYP il yöneticilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Soyyiğit, demokrasinin ve özgürlüğün gelişimini sağlamak için HDP çatısı altında birleşmenin elzem olduğunu belirtti.

DİĞER PARTİLERDE SİYASET YAPANLARA DA 'HDP'YE KATILIN' ÇAĞRISI

Soyyiğit'in ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi de MYP il ve ilçe örgütlerinin evlerine döndüklerini söyleyerek,  onların bu tutumunun diğer partilerde siyaset yapan kişiler için de örnek olduğunu söyledi ve HDP'ye katılım çağrısı yaptı: "AKP'de ve diğer partilerde siyaset yapanlar, siyaset yapmak isteyip de yer bulamayanlara çağrımız halkların ve mazlumların yanında olmalarıdır."

"ÖZGÜRLÜK ANCAK HDP'YLE MÜMKÜN"

MYP Van Merkez İlçe Başkanı M. Sait Çapar da konuşmasında, kendisinin solcu olduğunu ve sonunda özgürlüğün ancak HDP ile mümkün olacağını gördüğünü söyledi. HDP'nin yaptıklarıyla gurur duyduğunu kaydeden Çapar, "Bundan sonra birlikte çalışacağız ve hep beraber başaracağız" dedi.

MYP Van İl Başkanı Bülent Çeltek ise, Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini ve bu süreçte rol almak için HDP'ye katıldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından MYP üye ve yöneticilerine HDP rozetlerinin takılması ile tören sona erdi.