Van Valiliği, HDP’nin düzenlemeyi planladığı ‘Demokrasi Yürüyüşü’ öncesi ek yasaklar uygulama kararı aldı.

Valilik, korona virüsü salgını gerekçesiyle açık alanlarda yapılması planlanan tüm eylem ve etkinlikler ile eyleme destek amacıyla il dışından gelecek araçların Van’a girişine ya da çıkışına yasak getirildiğini duyurdu.

HER ŞEY KISITLANDI!

Valilik açıklamasında konuya ilişkin şöyle denildi: “İl sınırlarımız içinde araç, yaya vb. şekilde toplu olarak bulunulması/dolaşılması kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde karşılama ve uğurlama adı altında yapılabilecek her türlü etkinlik veya toplu hareketler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri, organizasyon vb. etkinlikler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde yapılacak tüm açık hava toplantıları kısıtlanmıştır. İlimizin sınırları içinde (Görevli kamu kurumları hariç olmak üzere) yüksek sesle anons, duyuru vb. ses sistemlerinin kullanımı yasaklanmıştır.”

30 MİLLETVEKİLİ KATILIYOR

HDP Van İl Örgütü dün yaptığı açıklamada, Demokrasi Yürüyüşü için Hakkari’den gelen heyeti 15 Haziran’da Van-Hakkari girişinde bulunan yol ayrımında kitlesel olarak konvoylarla karşılayacaklarını ve kentte iki gün boyunca düzenleyecekleri etkinliklerin ardından 17 Haziran’da Ankara’ya doğru uğurlayacaklarını açıklamıştı.

HDP’nin Hakkâri’den başlattığı Demokrasi Yürüyüşü’ne HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve 30 milletvekili de katılıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, Van Valiliği’nin korona virüs bahanesiyle demokrasi yürüyüşünü engellemek istediğini ancak her şey rağmen halkla buluşmayı sürdüreceklerini söyledi.

Kava, “ Yürüyüşümüz demokrasi yürüyüşüdür. Buna bile tahammül edemeyenler ilave yasaklarla bizi engellemeye çalışıyor. Biz yarın heyetimizi burada en güçlü bir biçimde karşılayacağız ve uğurlayacağız” dedi.