Mezopotamya Ekoloji Hareketi'ne bağlı Van Ekoloji Meclisi aktivistleri, Van Gölü kirliliğine ve kıyı işgaline dikkat çekmek amacıyla İskele Sahili'nde bir araya geldi. DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Munir Aras, HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, DTK Ekoloji Komisyonu Sözcüsü Fatih Şahin, Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık da eyleme destek verdi.

'BİLİNÇLENDİRME KAMPANYALARI GELİŞTİRİLMELİ'

Basın açıklamasını okuyan Van Ekoloji Meclisi Sözcüsü Yasemin Özdemir, Van Gölü'nü kirleten faktörlerin bilimsel tespitinin yapılması ve çözümlerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini  söyledi.

Van çevresindeki  resmi, sivil yerleşkelerin ve piknikçilerin oluşturduğu kirlilikle ilgili tedbirlerin alınmasının ve bilinçlendirme kampanyalarının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Özdemir, "Yaptığımız tespitlere göre, Van Gölü kıyısında şu anda 570’in üzerinde resmi kurum ve özel şahıslara ait kaçak yapı bulunmaktadır. İlgili belediyelerin mevzuatı işleterek imar birimlerince çözümlerinin hayata geçirilmesi aciliyet arz etmektedir. Van Ekoloji Meclisi olarak doğaya ve insana yapılan her türlü tahakküme ve ekolojik tahribatlara karşıyız. Herkesi ekolojik toplum felsefesiyle ortaklaşmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup Van Gölü çevresinde temizlik yaptı. (ANF)