HDP'nin Diyarbakır il binası 2018'in kasım ayından bu yana polis ablukasına alınmış durumda. Bağlar ilçesindeki parti binasının çevresine zırhlı araçlar ve TOMA'lar konumlandırılırken, binanın giriş kapısının önüne park edilen ve tepesinde kamera bulunan araçla da binaya girip çıkanlar görüntüleniyor.

HDP, uygulamayı Diyarbakır Valiliği'ne sordu. HDP adına avukat Mehmet Öner'in yazılı başvuruda bulunması üzerine valilik tarafından verilen cevapta "Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilere ait parti binalarına karşı terör örgütleri tarafından yapılabilecek her türlü eylem/saldırının önlenebilmesi ve parti binalarına giriş-çıkış yapan şahısların can ve mal güvenliklerinin sağlanması yanı sıra çevrede meydana gelebilecek her türlü kanunsuz eylem/etkinlik ve toplumsal olayın engellenebilmesi amacıyla, önleyici kolluk tedbirleri kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından planlanan emniyet tedbirleri uygulamaya konulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Valilik, HDP il binasında 20 Kasım'dan bu yana devam eden polis ablukasına ilişkin ise "Müvekkil kurumunuza giriş-çıkışların ses dinleme araçları ve görüntü araçlarıyla kayıt altına alınmasına yönelik bir uygulama, müracaat konusu adreste uygulanan emniyet tedbirleri kapsamında yer almamaktadır" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı