Hakkari’de MHP’li Fatih Özbek’in koruması ve akrabası olan İsmail Aslan’ın aralarında aralacak-verecek olayının bulunduğu iddiasıyla Nasır Erdal’ı ateşli silahla yaralamasının ardından Hakkari Valiliği olaya MHP’li ismin karışmadığını söylemişti. Ailesi, silahla yaralanan Erdal'ın 'hastaneye kaldırılırken' yer alan görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Erdal, Özbek'in koruması Aslan'ın kendisine ateş ettiğini söyledi.

Dün yaşanan olayda MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Özbek'in, aralarında alacak-verecek davası bulunan Nasır Erdal isimli kişiyi vurduğu iddia edildi. Olayın ardından Özbek'in yakın koruması ve akrabası olan İsmail Aslan'ın, polise giderek Erdal'ı kendisinin vurduğunu söylediği ve teslim olduğu belirtildi. Hakkari Valiliği ise yaptığı açıklamada, olaya MHP'li İl Başkanı'nın karışmadığını duyurdu. Dünkü (7 Kasım) olayda vurulan Nasır Erdal'ın ağabeyi Mikail Erdal, kardeşinin tomografiye girmeden önce son sözlerinin; ‘Fatih tuttu koruması vurdu’ olduğunu öne sürdü.

T24’ün sorularını yanıtlayan Mikail Erdal, valiliğin yaptığı açıklamayı sert bir dille eleştirerek; "Zaten bölgedeki valilikler AKP ve MHP’nin siyasi bürolarına dönüşmüş durumda" dedi. Mikail Erdal, ambulans içerisinde de yaralı haldeyken konuşan Nasır Erdal’ın kendisini kimin vurduğu sorusuna, ‘İsmail Aslan’ diye cevap verdiği görüntüleri paylaştı.