Tunceli Valiliği, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan'ın Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek ile dernek yönetimini tehdit ederek, silahlı poz vermesine dair açıklama yaptı. Tutkan’ın tehdit mesajlarını görmezden gelen valilik, önümüzdeki günlerde Düzgün Baba’da yapılacak Hızır Cemi için cemevinin yolunun açılıp açılmadığını denetlemek için Tutkan’ın alanda bulunduğunu ileri sürdü.

ONORE FOTOĞRAF!

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede birçok köy ve mezra yolunun kapandığı belirtilen açıklamada, “5 Şubat Cumartesi günü Düzgün Baba Ziyaretleri Kültür Kalkınma ve Yatırım Derneği Yönetiminin İlçe Kaymakamımıza mesaj yazarak Düzgün Baba Cemevimizde Hızır Cem’i yapılacağından hareketle Düzgün Baba Cemevi yolumuzun öncelikli olarak açılması isteği üzerine; İl Özel İdaremize ait iş makinelerini Cemevi yolumuza yönlendirilmiştir. İlçe Kaymakamımız yolda yapılan karla mücadele çalışmalarını ve yolun son durumunu görmek üzere beraberindeki personeli ile birlikte Düzgün Baba Ziyaret yoluna gitmiş, yolda yapılan çalışmaları inceledikten sonra gecenin geç saatlerine kadar çalışmalara eşlik eden güvenlik personelimizi onore etmek üzere hatıra fotoğrafı çektirip; fotoğrafı devletimizin ve güvenlik güçlerimizin gün, saat ve dakika fark etmeksizin görevinin başında olduğunu vurgulamak üzere yazdığı kısa bir cümle ile birlikte şahsi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

KAYMAKAMI SAVUNDU

Açıklamada, Tutkan’a dair "karalama" haberleri yapıldığı belirtilerek, "Fotoğraftaki alan Cemevi değil, Cemevi yolu üzerinde karla mücadele yapılan alandır" denildi. Açıklamada Düzgün Baba Cemevi'nin tapusunun Çevrecik Köyü muhtarlığına ait olduğu ifade edilerek, devamla şunlar ifade edildi: "Düngün Baba Ziyaretleri Kült Kalkınma ve Yatırım Derneği tarafından fuzuli işgalen kullanılması neticesinde Muhtarlığı tarafından söz konusu derneğe tahliye davası açılmış, halen hukuki süreci devam etmektedir. Söz konusu derneğin bu eylemine söz söyleyemeyen bazı kesimlerin bu konuya İlçe Kaykmakamımızı da dahil ederek gündem değiştirme çabaları manidardır.

Karalamaya yönelik yapılan bu haberler ve sosyal medya paylaşımları için hukuk yoluna başvurulacağının bilinmesini isteriz.”

Kaynak: MA