Midyat'ta Adem Kara'nın polis tarafından öldürülmesine dair Mardin Valiliği'nin yaptığı açıklamaya tepki gösteren DEVA Partisi, "Bu cinayettir. Bu açıklama da örtbastır" dedi.

Mardin Valiliği’nin, Midyat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde 1 Eylül’de polislerin ateş açması sonucu öldürülen Adem Kara'ya (21) ilişkin yaptığı açıklamaya DEVA Partisi'nden tepki geldi. DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, sanal medya hesabından "Mardin'de Adem Kara adlı vatandaşımızın polis kurşunuyla öldürülmesi olayında valilik "personelimizin ayağı takıldı demiş. Takılan personelin ayağı değil sizin taşlaşmış vicdanınız. Valilik ne zamandır mahkeme görevi de yapıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

Yeneroğlu, Adem Kara’nın polis tarafından vurularak öldürülmesi olayının etkin şekilde soruşturulma ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "İnsan hayatını bu kadar ucuz gören bir anlayış gerçekten ürkütücü ve sadece bu kayıtsızlık bile valinin görevden alınmasını gerektirir (bir hukuk devletinde)" dedi. 

DEVA Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan da, sanal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Bu bir açıklamadan çok ancak polis memurunun müdafisi tarafından yazılan bir savunma olabilir. Nedense bu olaylarda tüm faillerin ayakları bir yere takılıyor. Daha öncede oldu olaya devam ediyor, polis kaçan vatandaşa ateş edemez öldüremez. Bu cinayettir. Bu açıklama da örtbastır."

Kaynak: MA