Vajinoplasti, vajinada meydana gelen gevşemeleri gidermek için yapılmaktadır. Yaş, çok sayıda doğum yapan kişilerde vajina bazen genişleyebiliyor. Kısacası bu ameliyatın yapılma amacı vajinayı geniş olmaktan kurtarıp, daraltmak veya düzeltmektir.

 Vajinoplastinin Yapılma Amacı Nedir

 Yapılma amaçlarından ilki genişlemiş ve şekil bozukluğuna uğramış olan vajinayı, daraltmak ya da düzeltmek için yapılmaktadır. Vajinaların sıkılaşması yanı daraltılması hem kadın için hem de erkek için cinsel hazzın daha iyi yaşanmasına etki eder. Bunlarla beraber doğum sonrasında oluşabilecek lekeler, oluşan gevşemeleri gidermek için de kullanılan bir uygulamadır. Vajinoplasti (vajina daraltma) sayesinde kadınlar kendilerine daha fazla güvenerek, cinsel yaşamlarını olumlu olarak etkilemektedir. Şayet kişiler sık sık doğum yapmasa bile, sıklıkla girilen cinsel ilişkiler de bu vajinal genişlemeyi etkileyebilmektedir. Bu genişlemeyi gidermek için de bu uygulama yapılabilmektedir.

 Vajinoplasti Operasyonu Nasıl Yapılıyor

 Bu operasyonda vajina girişleri ve vajinal kanallar daraltılmaktadır. Bununla beraber vajinada bulunan iç dudaklar küçültülür, dıştaki dudaklar ise dolgunlaştırılır. İşlem genelde 60 dakika olarak sürmektedir. Bu ameliyat sayesinde vajinal bölgede herhangi bir ize rastlanmaz. Herhangi bir genişleme söz konusu olmaz. Vajinoplasti uygulaması, yapan doktora bağlı olarak acısız olmaktadır. İşinde profesyonel bir doktor yapıyorsa herhangi bir acı yaşanmaz. Operasyon yapılan dönemde kadınların adet olmaması da en sağlıklısıdır. Bu uygulama yapılırken, eğer istenirse labioplasti yani düzeltme operasyonu da yapılabilmektedir.

 Ameliyat Sonrasında Neler Önerilir

 Vajinoplasti operasyonu geçiren kadınların kişisel hijyenlerine önem vermeleri gerekmektedir. Aynı zamanda operasyon sonrasında doktorun yaptığı uyarılar da dikkate alınarak harfiyen yerine getirilmelidir. Hasta genellikle iki gün boyunca dinlendirilir. Ayrıca cinsel perhizin yapılması, yani cinsel birlikteliğin bir ay süreyle yapılmaması önerilmektedir. Genelde ameliyat sonrası hemen banyo yapılması önerilmemektedir. Banyo yapma ihtiyacı olduğundaysa en az bir gün beklenmesi gerekecektir. Bu ameliyat genelde ciddi bir ağrının oluşmasına sebep olmaz. Fakat cinsel birlikteliğin hemen olması sonucu ciddi ağrılar yaşanabilmektedir. Ayrıca vajinoplasti işlemi yapılan kişiler, tekrar normal doğum yaparlarsa, vajina eski haline geri dönecek yani genişleyecektir. Kısacası vajinoplasti kurallara uyulduğu halde hem cinsel hayata olumlu etkiler yapar hem de güven sağlar.