ANTALYA- Türkiye'nin en önemli yaban hayatı geliştirme sahalarından ve dünyanın en önemli 200 orman alanından biri olan Antalya'nın Üzümdere bölgesi de HES tehdidi altında. Bu bölgede iki HES yapılmak isteniyor.

Ancak köylüler ve çevreciler, yaşam alanlarının bozulmaması için HES'in yapılmasına karşı çıkıyor. Üzümdere'de HES için toplantı yapılacağını öğrenen köylüler, Üzümdere Köyü Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Remzi Alp ve Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Köye gelen İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Erkan, İbradı CHP İlçe Başkanı Nurettin Bayılı, Gümüşdamla köylüleri, İbradı Düzlen mahalle temsilcileri ve Vadideki Balık çiftlikleri temsilcileri de köylülere destek verdi.

Açıklamanın hemen ardından, toplantı yapmak üzere köye gelen HES'ci şirket ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, toplantı salonunun girerken köylüler protestolarını artırdı. "HES'ci şirket istemiyoruz" sloganıyla salona giren köylüler, uzun süre "HES'ci şirket, köyümüzü terk et", "Üzümdere bizimdir, bizim kalacak", "HES'ci şirket köyümüzden defol" sloganlarını atarak, toplantının yapılmasını engelledi.

Toplantıyı yapamayan bakanlık ve şirket temsilcileri, "Halkın muhalefeti nedeniyle toplantı yapılamamıştır" şeklinde tutanak tuttu.

EVRAKTA SAHTECİLİK HAZIRLIĞI
Köylüler, muhtarın HES'ten yapa tutum almasını da, "HES'ci muhtar istemiyoruz" sloganıyla protesto etti.

Salondan çıkan şirket, bakanlık görevlileri ve muhtar, salon dışındaki bazı köylülerden "toplantı yapılmıştır" şeklinde imza almak istedi. Bunun üzerine kaymakamlığa giden köylüler, toplantının yapılamadığını gösteren tutanağını vererek, "evrakta tahrifat yapılmak istenmesinden kaygı duyduklarını" dile getiren dilekçe sundu.  (ETHA)