Samsun'da Canik ilçesine bağlı İkiyüz Evler Mahallesi'nin muhtarı Erdoğan D.'nin de içinde olduğu otomobilde 33 bin uyuşturucu hap bulundu.

Muhtar, 2 yıl önce konuk olduğu bir internet televizyonu programında, uyuşturucu ile mücadele konusunda çözüm önerileri sunmuştu. Gözaltına alınan muhtar ile yanındaki 3 kişi 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

40 yaşındaki muhtarın da içinde bulunduğu otomobildeki kişiler, 24 Mart akşam saatlerinde Amasya'nın Merzifon ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Otomobili takibe alan ekipler daha sonra 4 kişiyi buldu. Polisin araçtaki aramasında bagajın içinde yeşil reçete ile satılan 33 bin hap tespit edildi. Gözaltına alınan Erdoğan D., yanındaki M.R., E.Ç. ve A.Ç. işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.

'BİR KUŞAĞI KAYBETTİK. BURASI, İNSANDAN DEĞERLİ Mİ?'

Tutuklanan Erdoğan D.nin, 2020'de konuk olduğu bir internet televizyon programında, uyuşturucu ile mücadele konusunda çözüm önerilerinde bulunduğu ve mahallede uyguladığı projeleri anlattığı görüntüler ortaya çıktı. Programda muhtar, "Uyuşturucuya bağımlı olan kardeşlerimize, bir bölgemiz 20 yıldır mekan olmuştur. Bir kuşağı kaybettik. Burası, insandan değerli mi? Tek ricam; kentsel dönüşüm yapmayacaksak, burayı bir an önce spor ve peyzaj alanları yapalım. Bir kuşağı daha kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.