Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Rojava’daki Kamışlı (Qamişlo) kenti arasındaki sınır hattında 'güvenlik' iddiasıyla örülmeye başlanan 'utanç duvarı'na karşı üç gündür mayınlı alanda ölüm orucu eylemi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’a destek vermek amacıyla yüzlerce kişi sınırda toplandı.

Polis bugün öğleden sonra toplanan protestoculara gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırıda bulundu. Eylemin yapıldığı Yeşilkent Mahallesi’nde başlayan polis müdahalesi devam ederken, sınırın diğer tarafı olan Qamişlo kenti sınırında toplanan ve askeri panzere taş atan onlarca çocuğa da, askeriyeye ait itfaiye aracından tazyikli su sıkıldı. Askerler sınırda çadır bezleriyle perdeleme yaptı.

GÖKKAN, EYLEMİNİ ÖLÜM ORUCUNA ÇEVİRMİŞTİ

Nusaybin-Qamişlo sınırındaki utanç duvarının yapımının durdurulması amacıyla 30 Ekim’de oturma eylemi başlatan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, eylemini Perşembe günü ölüm orucuna çevirmişti. Belediye çalışanları da Gökkan’ın eylemine destek vererek çalışmalarını durdurmuştu.

Bugün Diyarbakır’da bir araya gelen BDP’li Belediye Başkanları, Gökkan’a destek vermek için basın açıklaması yaptı. Belediye başkanları duvar çalışmalarının durdurulmasını istedi. Belediye başkanları yapımı süren “utanç duvarı”nı protesto etmek için 7 Kasım’da Nusaybin’e gitme kararı aldı. (ANF, Sendika.Org)