Gülden Öktem / Milliyet

Nobel ödüllü Orhan Pamuk’tan Ahmet Ümit’e, Adalet Ağaoğlu’dan Ayşe Kulin’e pek çok yazarın yeni eseri birkaç ay içinde okuyucuyla buluşacak.

Uzun ve sıcak geçen yaz yavaş yavaş sona ererken yazarlar da bir bir kitaplarını yayımlamaya başladı... Bir de yolda olan ve merak ettiğimiz kitaplar var. Orhan Pamuk, yeni romanı ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ı yazıyor. Kitap yeni yılın ilk aylarında vitrinlerde olacak. Elif Şafak, aralık ayında çıkacak romanını bitirmek üzere. Ahmet Ümit de ekimde yayımlanacak “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi”nin son rötuşlarıyla uğraşıyor. Peki Türk edebiyatının diğer isimleri şu aralar ne yapıyor? Tezgâhlarında yazmakta oldukları hangi kitaplar var. Bizi ne gibi sürprizler bekliyor?

YAZI DİZİSİ KİTAP OLUYOR

Türk edebiyatının usta kalemi Adalet Ağaoğlu’nun Milliyet gazetesinde 9 Mart - 13 Mart 1988 tarihleri arasında yayımlanan ‘Duvarların Dışında’ başlıklı yazı dizisi, aynı isimle kitap haline getiriliyor. Kitap Hyperion Yayınevi etiketiyle eylülde yayımlanacak.

ÖNCE ‘SU’, ŞİMDİ ‘TOPRAK’

Buket Uzuner, ‘Su’ adlı kitabındaki gazeteci Defne Kaman’ın macerasını ‘Toprak’ ile sürdürecek. ‘Toprak’, İç Anadolu’ya, müzelere ve elbette ekolojiye, doğaya uzanan polisiye bir roman.

BAHARA YETİŞTİRECEK

Aral, şu sıralar bir roman üzerinde çalışıyor. Kitabın bu yıl bitmeyeceğini vurgulayan yazar, 2014 baharına yetiştirmeye çalışacağını da sözlerine ekliyor ve kitabın konusu hakkında bilgi vermiyor.

SONBAHAR SÜRPRİZİ

Geçtiğimiz yıllarda Kitaplık dergisinde yayımlanan şiirlerine yenilerini de ekleyen Gülten Akın, bu yıl sonbahar aylarında kitabının yayımlanabileceği sinyallerini verdi.

GENÇLİK KİTABI

Geçtiğimiz haziran ayında ‘Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni’ adlı kitabını yayımlayan Nazlı Eray, şu sıralar ekim ayında yayımlanacak ‘Çığlık Atan Mumya’ isimli gençlik kitabını yazıyor.

‘UMUT’, ‘HAYAT’, ‘HÜZÜN’ VE ‘HÂYÂL’

Ayşe Kulin’in ‘Veda’ ile başlayan, ‘Umut’, ‘Hayat’ ve ‘Hüzün’ ile devam eden büyük aile hikayesinin son cildi ‘Hâyâl’ bu yıl çıkacak. Bu son ciltte Kulin, tüm Türkiye’nin tanıdığı bir yazar olmasının hikâyesini anlatıyor. ‘Aylin’den ‘Füreya’ya ‘Türkân Saylan’dan ‘Vali Yazıcıoğlu’na uzanan bir edebi kişisel tarih hikâyesi...

‘GENÇLER BANA ÜMİT VERDİ’

Uzun zaman üzerinde çalışıp iki yıl önce yarım bıraktığı kitabını yazmaya tekrardan başlayan Pınar Kür, bu kitabını 2014’te yayımlamayı düşünüyor. “Bütün dünyada olan olaylardan, havadan, sudan dolayı yazmayacağım artık demiştim. Fakat, Gezi olayları ümit verdi,” diyen Kür,  kitabın adının şimdilik ‘Sadık Bey’ olduğunu ama ileride değişebileceğini söylüyor.

EMRAH SERBES SIR GİBİ SAKLIYOR

* Yeni bir roman üzerine çalışan Emrah Serbes kitabının konusunu açıklamıyor.

* İskender Pala, 2013 - 2014 döneminde Divan Edebiyatı’nın ruhunu yansıtan seçme beyitler yayımlayacak. Kapı Yayınları’ndan çıkacak kitabın adı ‘Şair Sözü’.

* Hasan Bülent Kahraman’ın ‘Türkiye’nin Yanlış Solu’ adlı yeni çalışması önümüzdeki sezonda Kapı Yayınları etiketiyle raflarda yerini alacak.

* Reha Çamuroğlu da bu yıl içinde Everest Yayınları etiketiyle okuyacağımız yazarların başında geliyor.

* Eylül ayında Can Yayınları’ndan Nilüfer Kuyaş’ın ‘Serbest Düşüş’ isimli kitabı okurlarıyla buluşurken yayınevi, Semih Gümüş ve Murat Yalçın’ın kitaplarını da yıl içinde yayımlayacak. Yekta Kopan’ın yeni romanı da ekim ayında çıkacak. (Milliyet)