User agent, internet kullanıcıları ve web içerikleri arasında bağ kuran tarayıcı anahtarı olarak da tanımlanabilir. Kullanıcı aracısı, internet kullanıcısının mevcutta olan bilgilerini taşır. Bu bilgiler kullanıcının sahip olduğu, IP adresi, cihaz ya da lokasyon olarak tanımlanabilir.

Bazen teknik terimler hem yanıltıcı hem de kafa karıştırıcı olabilir. Onlardan biri de kullanıcı aracısı olabilir. Basit bir ifadeyle: İnternette gezinirken web tarayıcınız, kullanıcı aracısıdır. Erişmekte olduğunuz ağ, belirli bir web sitesi veya hizmetin düşünüldüğü İnternettir. User Agent, web içeriği ile kullanıcı arasındaki bağlantıyı oluşturur ve kullanıcın web içeriği ile etkileşimini alır. Böylece işler daha da kolaylaşır. Kullanılan bütün internet tarayıcılarının User Agent barındırdığını göz ardı etmemelisiniz.

User Agent Nasıl Değiştirilir?

User Agent değiştirilmesi, tarayıcılara göre farklılık gösterir. Bazen bir web sitenin tasarımını denerken ya da kullanıcı aracısı ile ilgili bir sistem hazırlanırken bütünüyle test edilmesinde büyük olanak sağlayabilir. İki farklı başlıkta değiştirme işlemi yapılır. Bunlar:

      Google Chrome için User Agent değiştirme.

      Opera için User Agent değiştirme.

Bir web sitenin tasarımını test etmek ya da gizliliğini korumak amacıyla User Agent bilginizin başkaları tarafından görünmesini istemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda tarayıcınızın ayarları ile uğraşmaya gerek kalmadan kolay bir şekilde User Agent bilgilerinizi değiştirmek için User Agent değiştirme işlemini kullanabilirsiniz.

İlgili internet tarayıcınızın web sitesine giriş yaparak, tek bir işlem ile eklentiyi internet tarayıcınıza yükleyebilirsiniz. Yükleme işlemini tamamladıktan sonra eklentinin simgesini seçerek kullanıcı aracısını hangi User Agent ile değiştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra User Agent sorgulama işlemini yaparsanız, değişimin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini görebilirsiniz.

SEO ajansı fiyatları hakkında bilgi alabilmek için https://www.bigbang-digital.com/ adresiyle iltişime geçebilirsiniz.