Atletizm kariyerinde kırılmadık rekor bırakmayan ve futbolculuğa geçen Usain Bolt son maçında iki gol birden atınca doping testine alındı. Daha önce Almanya, Norveç ve Güney Afrika takımlarında idmanlara çıkan Jamaikalı eski atleti, Avustralya ekibi Central Coast Mariners denemeye almıştı.

İdmanların ardından ilk maçında ikinci yarı oyuna giren Bolt, ilk gollerini attığı ve 4-0 kazandıkları South West United mücadelesinde rakip fileleri iki kez sarsmıştı. Tüm dünyanın dikkatini bir kez daha çekmeyi başaran Jamaikalı sporcuya karşılaşmanın ardından doping testi yapıldığı öğrenildi. Bu haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gösteren 32 yaşındaki sporcu, bu harekete anlam veremediğini söyledi.

‘HİÇ YAPMADIM’

Kariyerinde hiç doping yapmayan ve her testten başarıyla ayrılan Bolt, yetkililerle arasında geçen diyaloğu da anlattı.

Bolt, “Henüz kulüple profesyonel sözleşme imzalamama rağmen böyle bir şeyle karşılaştım. Yetkililere, ‘Ciddi misiniz?’ diye sordum. Sonuçta ben henüz gerçek anlamda futbolcu olmadım. Testi yapan kişiye niye bunu yaptıklarını sorduğumda bana, benim üst seviye bir atlet olduğumu ve bu yüzden teste girmek zorunda olduğumu belirtti” ifadelerini kullandı. Bolt’un testinde olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi.

Kaynak: Fanatik