'Dünyanın en yoksul başkanı' olarak anılan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose 'Pepe' Mujica, yazlık evinde yüz Suriyeli çocuğu ağırlayacak.

True Activist'teki habere göre, bu yılın Mart ayında görev süresi dolan sosyalist lider Jose 'Pepe' Mujica yaşadığı evini Suriye savaşından kaçan yüz yetim çocuğa açacağını belirtti.

Başkanlığı döneminde 2014 yılından beridir Suriye krizini uluslararası mecrada hafifletmeye ve mülteci sorununa bir çözüm aramaya çalışan Mujica, halen gayretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Yahoo News’da yer alan habere göre, Mujica’nın otlaklarla çevrili nehir ağzındaki yazlık evi, gelecek mülteci çocuklara açık halde bekletiliyor. Bu arazinin zamanla, politik çatışmalar arasında kalıp hayatını kurtarmaya çalışan yüzlerce birey için bir sığınma merkezi olacağı akıllara geliyor.

Ağırlanacak çocukların Ortadoğu’daki mülteci kamplarından alınıp Ekim ayının başlarında Mujica’nın evine getirilecekleri tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler Mülteci Komisyonu‘nun (UNHCR) kuralları kapsamında her çocuk aile bireylerinden bir koruyucu ile birlikte seyahat edecek.

Gelecek mültecilerin bakım masraflarının Uruguay hükümeti tarafından karşılanacağı sebebiyle sığındırılacak çocuk sayısı halen belirlenmiş değil.

(T24)