Urfa’da mültecilere ait iş yerlerine maskeli kişiler tarafından taşlı sopalı saldırı düzenlendi.

Dihaber’de yer alan habere göre; Urfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesi’nde son bir ay içinde hemen hemen her gece Suriyeli mültecilere ait işyerlerinin kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Suriyeli Arap ve Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallede bir ay içinde çeşitli tarihlerde dükkan ve araçlara yönelik saldırı olduğunu söyleyen mülteciler, son bir hafta içinde ise her akşam açık olan dükkanlara yüzü maskeli kişiler tarafından taşlı saldırı olduğunu iddia etti. Mahallede bulunan diğer esnafların da doğruladığı saldırıyı, kimin organize ettiği bilinmiyor.

'TEHDİT ALTINDAYIZ'

Yüzü kapalı kişiler tarafından dükkanlarına saldırı olduğunu söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli esnaf, akşam saat 21.00 sularında 15'e yakın kişinin yüzlerini gizleyerek açık olan Suriyelilere ait dükkanlara taşlarla saldırdığını, birçok dükkanın kepenk indirdiğini, ancak kendi dükkanının camlarının kırıldığını söyledi.

Suriyeli esnaf, saldırıyı yapanların kim olduğunu bilmediklerini, ancak tehdit altında olduklarını ve gidecek başka yerlerinin olmadığını ifade etti. Birçok komşusuna yönelik de saldırıların olduğunu söyleyen esnaf, polisin ise duruma müdahale etmekte geciktiğini iddia etti.

Yine saldırıların hedefi olan bir başka Suriyeli esnaf Ahmed Xevdo, komşusuna ait bir aracın saldırı sırasında yakıldığını ve birçok dükkana saldırının olduğunu belirtti.

5 yıldır Urfa'da yaşadığını söyleyen Xevdo, "Bizim halkla bir sorunumuz yok. Ancak ortalığı karıştırmak isteyen birileri var” dedi.