Urfa Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Kabahaydar’da bulunan mera alanlarına kurulacak olan taş ocağına tepki gösteren yurttaşlar taş ocağının kurulmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Kabahaydar’da bulunan Aşağı İçkar, Canoğlu, Yukarı İçkar, Kavaklı, Kuşluca, Sancak, Hamurkesen, Uzuncuk Mahallelerine ait yaklaşık 35 bin hektar mera alanına taş ocağı kurulması planlanıyor.

Mehmet Demirel’in Evrensel’de  yer alan haberine göre, Geçimini hayvancılıkla sürdüren bölge halkı kurulacak olan taş ocağının hayvancılığı vuracağına dikkat çekiyor.

Yaklaşık 3 ay önce gündeme gelen ve kurulma çalışmalarına başlanan taş ocağına karşı mahalleliler  harekete geçmiş durumda.

Mera alanlarının kendilerine ait olduğunu ve tek geçim kaynaklarının zarar görmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan vatandaşlar, taş ocağı çalışmalarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Seçimden önce siyasetçilerin gelip kendilerine vaatler verdiğine dikkat çeken bölge halkı, ‘Vaatler zulme dönüştü’ diyor.

35 YILDIR BU MERALARDAYIM

Meralarda çobanlık yapan yurttaşlar da taş ocaklarına karşı direnişe destek veriyor.

Yaklaşık 35 yıldır bu mera alanlarında çobanlık yaptığını belirten 65 yaşındaki Ahmet Cengiz, tek geçim kaynakları olan ve dedelerinin mirası olan bu meraları kimsenin ellerinden alamayacağını vurguluyor.

“Bu mera alanlarını kimselere peşkeş çekmeyeceğiz” diyen Çoban Ahmet Cengiz, mera alanlarının yaklaşık 100 yıldır kendilerinde olduğunu ranta kurban gitmesine seyirci kalamayacaklarını belirtti.

JANDARMA İZİN VERMEDİ

Taş ocağının kurulacağı alana arabaları ile gitmek isteyen yurttaşlara jandarma ekipleri engel olmaya çalıştı. Gitmekte ısrarcı olan yurttaşlar ile jandarma ekipleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Kısa süren gerginliğin ardından jandarma ekipleri taşocakları alanına gitmek isteyenleri ikna ederek geri dönmelerini sağladı.