Maraş ve Antep'te ardı ardına yaşanan deprem, Urfa, Hatay, Diyarbakır gibi pek çok kentte hissedildi. Bu illerde çöken binalar ve enkaz altında kalanlar oldu.

Urfa'da da yaşanılan deprem nedeniyle halk büyük panik yaşadı.

Gazete Duvar Urfa muhabiri Fatma Keber, yaşanılanları şöyle aktardı:

"Sabah saat 04.00 civarında büyük bir gürültü ile uyandık. Uyandığımızda oturduğumuz bina sallanıyordu. Evdeki eşyalar yere düşüyordu. Büyük panik içinde binadan çıktık. Binanın giriş camlarının kırıldığını gördük. Sokakta bizim gibi pek çok kişi vardı. Kimisinin ayakları çıplak pijamalı haldeydi. Bulunduğum yer Haliliye ilçesi, Bahçelievler Mahallesi. Burada bazı binalar hasar aldı. Bazı binaların da bir kısmı çöktü. Aldığımız bir habere göre İpekyolu'nda bir bina tamamen çöktü. Bir süre sonra bulunduğum yere kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları geldi. Bir de hava koşullarının kötü olması sokaktaki insanları çok etkiledi. Bu sırada yağış başladı. Sokaklarda ateş yakan var, camilere sığınanlar var."

Keber, sahadaki izlenimlerini aktarmaya devam etti. Günün aydınlanmasıyla depremin yarattığı hasar daha net ortaya çıktı. Keber, şunları söyledi: "Urfa merkezde pek çok bina yıkılmış durumda. Halk, yıkılan binaların etrafından uyarılara rağmen ayrılmıyor. Enkazdan çıkarılan yakınlarını bekliyorlar. Urfa'da herkes dışarda. Kimse evlerine girmiyor. "

Keber, bize bunları aktarırken ağır hasarlı bir binanın yıkılışına da tanık ettiğini belirtti.