Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde teşkilatlanma faaliyetlerine devam eden BDP’ye üye olan Bini İcil aşireti mensupları, BDP’de siyaset yapma kararı aldıklarını söyledi.

Kurulduğu günden bu yana Harran İlçesinde ilk kez teşkilatlanacak olan BDP’ye, Bini İcil aşireti mensupları üye oldu. Üyelik formunu BDP İl Binası’nda doldurup Eşbaşkan Leyla Akça’ya teslim eden aşiret mensupları, Kürt ve Arapların birlikte hep kardeşçe yaşadığını vurgulayarak, Harran’daki diğer Araplara da BDP’ye katılmaları için çağrıda bulundu.

Harranlılarla buluşmayı önemsediklerini ifade eden BDP İl Eşbaşkanı Leyla Akça, ilçe teşkilatlanmasında son aşamaya geldiklerini belirterek ‘‘Önümüzdeki günlerde Harran İlçe binamızı açacağız. Belediye seçimlerine Arap halkımızın seçeceği kendi adayımız ile gireceğiz’’ dedi.

Üyelik formlarını dolduran aşiret mensupları, kardeşlik vurgusu yaparak, BDP’de siyaset yapma kararı aldıklarını dile getirdi.

Bini İcil aşireti büyük çoğunluğu sünni ve şafi mezhebine mensup Arap aşiretidir. Çoğunlukla Şanlıurfa merkez, Harran ovası, Bozova, Akçakale ve Adana’da yaşamlarını sürdürmektedir.

Üyelik formunu dolduran Fevzi Güneş, hak savunuculuğunu BDP'de gördüklerini, kendilerinin de birçok haklarının yok sayıldığını dile getirerek şöyle devam etti: "Bu yüzden BDP'de siyaset yapmaya karar verdik. Biz Harran'ın 27 köyünde yerleşen büyük bir aileyiz. Tüm Arap yurttaşlara da BDP'ye katılma çağrısı yapıyorum. Gelsinler hakkımızı kendimiz arayalım."

Ahmet Oğlak ise, Kürt ve Arapların sürekli birlikte kardeşçe yaşadığını, BDP'nin de tüm halkların kardeşlikte buluşma çatısı olduğunu belirtti. Oğlak, "Seçimlerde herkes Arapların sesini BDP'de duyacak" derken, Arapça konuşan Hasan Efe ise, "Hepimiz kardeşiz. BDP adaletin, hakkın partisidir. Tüm Arapların bizimle yer almasını istiyorum" dedi.

(sanliurfa.com, anf)