Urfa Hilvan 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Serhat Bulut, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde bulunan 4 tutukluyla birlikte artan hak ihlallerine karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattıklarını bildirdi.

Ailesi ile görüşen Bulut, tutukluların açık görüş, sohbet, atölye, spor, ortak alan kullanımı, haberleşme araç ve gereçlerinin verilmemesi ile sağlık hakkına erişim haklarına dönük kısıtlamaların kaldırılması talebiyle, cezaevinin B-2 koğuşunda bulunan Emrullah Oruc, B-4 koğuşunda kalan İlyas Doğan ve B-5 koğuşunda kalan Cahfer Sabır ve Kasım Karataş ile birlikte dün itibariyle süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

BASKILAR ARTIYOR

Telefon görüşmesinde hasta tutukluların durumuna dikkat çeken Bulut, ağır hasta tutukluların tedavi edilmediğini ve gün geçtikçe durumlarının kötüye gittiğini söyledi.

Ayrıca hasta tutukluların ilaçlarının da verilmediğini ekleyen Bulut, “Bazen hastaneye gitmek için başvuran arkadaşlar, ters kelepçeyle götürülerek, saatlerce bekletiliyor. Arkadaşlarımız tedavi edilmeden geri getiriliyor. Bu keyfi bir durumdur. Geçen gün bir arkadaşımızı az kalsın kaybediyorduk, buna rağmen hastaneye götürmediler. Her geçen gün baskılar artıyor. Yaşama alanımız, sosyal alanlar daraltılıyor. Resmen salgını kendileri için fırsata çevirdiler” dedi.

‘TEK BİR ADIM GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Yaratılan sorunlara ilişkin cezaevi idaresiyle görüşmek istediklerini ancak bu taleplerinin reddedildiğini, idareyle iletişimlerinin kopulduğunu aktaran Bulut, “Taleplerimiz karşılanana kadar tek bir adım geri adım atmayacağız. Çünkü baskılar gün gün katmerleşerek büyüyor. Keyfi yaklaşımlar var. Her geçen gün yaşama alanımızı ve olanaklarımızı ellerimizden alıyorlar. Hiçbir şekilde ihtiyaçlarımızı, taleplerimizi karşılamıyorlar. Böyle devam ettiği takdirde hem sonuna kadar götüreceğiz hem de bu 5 kişi ile sınırlı kalmayacak. Bütün taleplerimizi karşılık yanıtları salgın oluyor. Salgının burada fırsata çevirdiler. Alanları elimizden alarak bizi izole etmek istiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı