İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada adaylığın konuşulduğu ilk görüşme sonrası bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı konusunda görüş bildirdi. Akşener'in açıklamasının ardından ünlü isimler sosyal medyadan tepki gösterdi.
 
İYİ Parti lideri Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrıda bulunduğu açıklamalarının ardından ünlü isimler sosyal medyada tepki gösterdi.

"PES!"

Oyuncu Selçuk Yöntem, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "Bravo Meral hanım böyle bir dönüşümü bir tiyatro oyununda bile hiç bir aktör yorumlayamaz... Pes" ifadelerini kullandı.

"UNUTULACAK SANIYORSUNUZ..."

Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç, "Gerçekten yazıklar olsun. İnsanlar ölümlü olduklarını unutuyorlar devasa egolarının zehirleriyle. Tarihin ne tarafında durduğunuz, nelere sebep olduğunuz unutulacak sanıyorsunuz. Unutulmayacak" dedi.

"HELAL ETMİYORUM"

Usta sanatçı İlyas Salman, "Hepsi bir kenara, sırf haysiyetsiz trolleri bize güldürdüğünüz için bile alacağınız olsun Meral hanım. Bir de lütfen bir daha grup toplantılarınızda benim repliklerimden alıntı yapmayın. Elbette alıntının telifi olmaz ama içime sinmiyor, helal etmiyorum" notunu paylaştı.

"DÜNKÜ İMZAYI SİZ ATMADINIZ MI?"

Sunucu ve TV Programcısı Metin Uca, "Sayın Meral Akşener, dünkü imzayı siz atmadınız mı efendim. Bir yıldır konuşulan konu dün mü dayatma oldu. İYİ Parti GİK kararı Türkiye’nin tek adam garipliğinden daha mı önemli? Göreve çağırdığınız CHP’li başkanlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş 'hayır' derse ne yapacaksınız?" dedi.

"VERDİĞİ HİÇBİR SÖZÜ TUTMADI!"

Yazar Nevzat Çelik, "İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Millet İttifakı'na verdiği hiçbir sözü tutmadı! Altılı Masa Yıkıldı, Yıktı! Yalana çıktı! #meralakSener’miş, Truva Atı’ymış! Meral Akşener Tarih Oldu! YAZIKLAR OLSUN!" açıklamasında bulundu.

"BİR MERAL AKŞENER ŞOKUMUZ EKSİKTİ"

Ayşe Özyılmazel, "Bir Meral Akşener şokumuz eksikti. Ülke bu haldeyken, bu saatte, şimdi mi aklınıza geldi?! 6lı masa nasıl anlaşamazsınız siz?... Nasıl? Hırsın zamanı mıydı? Biriniz bile sevmiyorsunuz şu güzelim ülkemizi ve bizi. Biriniz bile! Yazıklar olsun hepinize. Meral Akşener, o dağıttığınız sadece masa değil, milyonların geleceği" ifadelerini kullandı.