Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimine ABD'de Harvard Üniversitesi'nde devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, üniversiteye girerken yılda bir sınav yerine 5-6 sınav yapılmasının daha doğru olduğunu söylerken, ÖSYM'nin bu konuda daha esnek ve adil olması gerektiğini savundu.

Bilal Erdoğan, Milliyet yazarı Abbas Güçlü'ye konuştu."Türkiye’nin bilim toplumu olması için ön yargılardan kurtulmamız gerekir" diyen Bilal Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Eskiden çocuklarımız memur olsun istiyorduk, sonra sigortalı olsun istedik, şimdi doktor, mühendis, avukat olsun istiyorlar. Bilime önem verir ve çocuklarımızı bilime yönlendirirsek bilim toplumu olmamız çok uzun zaman almaz. Avrupa hantallaştı, Amerika inişte, bizim heyecanımız onlardan daha fazla. Bu da bizi çok daha iyi noktalara getirecektir. Bu konuda çok umutluyum. Teknofest’in yoğun ilgi görmesi bunun en önemli göstergesi.Doğru organize olursak aşamayacağımız sorun yok."

"ÖSYM'NİN BU KONUDA DAHA ESNEK VE ADİL OLMASI GEREKİYOR"

Erdoğan, giriş sınavlarının öğrenci ve veliler üzerinde yoğun baskı yarattığını, bu yüzden yılda bir sınav yerine 5, 6 sınav yapılmasının daha doğru olacağını söyledi. ÖSYM’nin bu konuda daha esnek ve adil olması gerektiğini belirtti. Sınavlarda ilk bine giren öğrencilerin gözlerindeki ferin söndüğüne, çok yorgun olduklarına ve hep belli mesleklere yöneldiklerine vurgu yaparak, sosyal bilimlerin yok olma noktasına gelmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.