İstanbul'da Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelen üniversite öğrencileri, Boğaziçi direnişini kıramayan iktidarın çareyi Melih Bulu’yu görevden almakta bulduğuna dikkat çekti.

Bunun yetmeyeceğini belirten öğrenciler, “Tüm kayyumlar gidecek” dedi.

"Kayyuma karşı seçim", "Sıra diğer kayyumlarda" sloganlarını atan üniversite öğrencileri adına yapılan açıklamada konuşan Beha Yıldız, bir gece yarısı kararnamesiyle gelen Melih Bulu’nun yine bir gece yarısı kararıyla görevden alındığına dikkat çekerek “Tüm kayyumlardan kurtulmadan üniversitelerdeki kayyumlardan da kurtulamayacağımızın da bilincindeyiz" diye konuştu.

Açıklamada diğer üniversitelerde okuyan öğrenciler de tek tek söz alarak Boğaziçiyle dayanışma içinde olduklarını belirtip “Özgür, özerk, demokratik bir üniversite için mücadele edeceğiz” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, öğrencileri yok sayanlara karşı ayakta olduklarını ve direneceklerini ifade ederek “Tüm üniversite bileşenlerinin kararıyla geçilecek bir rektör istiyor öğrenciler. Biz de öğrencilerin kararının yanındayız. Gerek üniversitede gerek belediyelerde gerek sokakta irademizi savunacağız” dedi.

Kaynak: Evrensel