Aleyna Çakır'ın geçtiğimiz yıl Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, önceki gece Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde ölü bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alındı.

Polisin tanık ifadelerinden ve kamera kayıtlarından Hankulu'nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirlemesinin ardından gözaltına alınan Uygun'un emniyetteki işlemleri devam ediyor. Uygun ile birlikte Furkan G., Dilan C.de gözaltında. Uygun, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan 10 Ocak'ta tutuklanmış, 17 Temmuz'da tahliye edilmişti. 

Hankulu'nun cesedi olay yerinde yapılan incelemelerin ardında otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır'ın geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde ölü bulundu. Gözaltına alınan Ümitcan Uygun bir süre sonra serbest bırakıldı. Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler de daha sonra sosyal medyada yer aldı. Ümitcan Uygun, bunun üzerine 10 Ocak'ta gözaltına alındı ve ardından 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklandı. Uygun daha sonra avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edildi. 

Kaynak: Haber Merkezi