Bir ülkeden diğer ülkeye zati eşyaların belli bir sistem ve planla taşınmasına uluslararası evden eve nakliyat denilir. Her nakliyat firması uluslararası evden eve nakliyat yapamazlar. C3 yetki belgesi olan firmalar uluslararası evden eve nakliyat yapabilir. Yurt dışında International Moversa adıyla bilinen hizmeti yerine getirebilmek için deneyim, bilgi ve tecrübe gerekir. Bundan dolayı da uluslararası evden eve taşımacılık firmaları mutlaka alanlarında uzman olmak durumundadır. Ancak bu sayede söz konusu firmaların sorunsuz bir seviyede hizmet sunmaları da mümkün hale gelmektedir.

Ülkemizden çeşitli nedenlerle yurt dışına taşınanlar vardır. Daha yüksek maaşlı iş bulunması, yüksek eğitim, devlet görevlendirmesi gibi nedenlerle vatandaşlarımız yurt dışına yerleşmektedir. Yurt dışında yeniden ev eşyası almak çok masraflıdır. Bundan dolayı birçok kişi eşyalarını nakliyat firmasıyla gittikleri ülkeye taşımaktadırlar. Dünyanın her noktasına uluslararası taşımacılık yapılmaktadır. Ancak işlemin sorunsuz ve hasarsız meydana getirilmesi çok önemlidir. Firmalar zati eşya taşımasında çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Sunulan hizmetler arasında şunlar bulunuyor; Ülkenin konumuna göre deniz, hava, kara yoluyla nakliyat, Ofis veya evdeki kişilere ait eşyalar, Araç taşımacılığı, Parça eşya nakliyatı ve Asansörlü taşımacılık. Taşınmayı düşünen müşterilere firmalar hizmetlerini sıralarlar. Müşteri, hizmetler arasından talep ettiğini belirtir. Böylece firma müşterisine özel paketini hazırlar. Unutmamak gerekir ki uluslararası evden eve nakliyat hizmetleri her zaman geniş kapsamlı bir faaliyet alanına sahiptir. Bundan dolayı da söz konusu hizmetleri sunan firmaların her zaman profesyonel bir seviyede hizmet sunuyor olmaları şarttır.

Uluslararası Evden Eve Taşımacılık

Yabancı ülkeye eşya transfer etmek için bazı izinlerin alınması gerekir. Bu izinlerin bir kısmı müşteriyi alakadar ederken diğer kısmı nakliyat firmasını ilgilendirir. Uluslararası evden eve taşımacılık hizmeti izinler ve yasalara uyularak sorunsuz gerçekleştirilir. Nakliyat sırasında birden fazla ülkenin sınırlarına girilip çıkılır. Profesyonel firmalar her türlü detay düşünür, planlar ve nakliyatını sorunsuz gerçekleştirir. Özellikle uluslararası eşya taşımacılığı firmaları tercihlerini yaparken, profesyonel bir firmayı tercih etmek her zaman beraberinde önemli kazanımları da getirecektir.

Uluslararası nakliyatının sorunsuz gerçekleşmesi için; Kişinin taşınacağı ülkeden oturum iznini almış olmalıdır. Oturum izin belgesi olmadan ülkeye eşya sokmak imkansızdır. Kentteki firmalar arasından profesyonel olan firma tercih edilmelidir. Firma tercihi yaparken internetten araştırma yapılabilir. İnternet araştırmasının yanı sıra yakın zamanda yurt dışına taşınanlardan tavsiye alınabilir.

Fiyata göre değil tecrübesine ve sunduğu hizmetlerin kalitesine bakılarak firma seçimi yapılmalı. Tabi aynı kalitede hizmet veren firmalardan daha uygun fiyatlı olan tercih edilebilir. Sözleşme imzalanmalıdır. Sözleşme müşterinin ve firmanın güvencesidir. Eşyalar her türlü hasara ve olumsuzluğa karşı sigortalanmalıdır. Firmaların ülkelerde gerekli durumlar için depoları bulunmalıdır. Profesyonel firmalar sözleşme imzalar, sigorta yapar ve depolama hizmeti sunar.

Uluslararası Zati Eşya Taşımacılığı

Bireyin özel kullanımına ait olup ticaret amaçlı kullanılmayan eşyalara zati eşyalar denir. Uluslararası zati eşya taşımacılığı, yurt dışında herhangi bir ülkeye giden kişilerin eşyalarını taşıma hizmetidir. Bir kişi yurt dışına taşındığında eşyalarını yanında getirebilir. Yanında getiremiyorsa 2 ay içerisinde getirebilme imkanı bulunmaktadır. Ticari olmayan ev ve ofis eşyaları gümrük vergisinden muaf tutulmaktadır. Gündelik hayatta kullandığımız ev mobilyaları, kıyafetler ve benzeri eşyalarını gümrük vergisi ödemeden taşındığınız ülkeye götürebilirsiniz.

Yurt dışına taşınacaklar eşyaların ne kadarlık süre içinde nakledileceğini merak etmektedir. Nakil süreci uzaklığına bağlı olarak ülkeden ülkeye değişmektedir. 15 gün ile 5 hafta arasında gerçekleşir. Örnek vermek gerekirse; Ülkemize yakın konumdaki Almanya gibi Avrupa ülkelerine 15 veya 16 günde, Norveç, İspanya gibi ülkelere 16 ile 18 günde, Birleşik Krallığa (İngiltere) 18 ile 21 günde, Amerika Birleşik Devletlerine, Kanada’ya 5 haftada nakliyat gerçekleştirilir.

Profesyonel firmalar nakliyat süresince müşterisiyle 7 / 24 iletişim içindedir. Bu durum müşterinin kaygı duymasını ve tedirgin olmasını engeller. İletişim kurma imkanıyla müşteriye eşyalarının nerde olduğunu takip etme fırsatı verilir. Görüldüğü üzere uluslararası zati eşya taşımacılığı hizmetlerinin süresi söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı seçenek çıkmaktadır. Özellikle zati eşya taşımacılığı hizmetleri konusunda detaylı bir araştırma yapıyor olmak sayesinde tam anlamıyla etkili bir evden eve zati eşya taşımacılığı hizmeti alabilmeniz de mümkün hale gelecektir.