Uludağ Üniversitesi, Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının OHAL süresince lisansüstü eğitim için öğrenci olarak kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Lisansüstü Başvuru Koşulları’nda ihraç edilenlerle ilgili maddeye yer verildi.

Altan Sancar'ın Gazete Karınca'da yer alan haberine göre 19-23 Haziran tarihleri arasında başvuru alacak olan Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, internet sayfasından yayınladığı başvuru koşulları arasında yer verdiği not ile OHAL kapsamında ihraç edilen memurlara OHAL devam ettiği sürece kapıları kapattı.

Enstitü sayfasında yer alan notta şu ifadelere yer verildi:

Üniversitemiz Senatosunun 02.02.2017 tarihli toplantısında alınan karar gereği olağanüstü hal döneminde yayınlanan KHK’lar uyarınca kamu görevinden çıkarılan kişilerin olağanüstü hal süresince Üniversitemiz Enstitülerine öğrenci olarak kabul edilmeyeceklerdir.

Kararın 07 Ocak 2017 değiştirilen Uludağ Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ardından alındığı ve uygulamaya başlandığı öğrenildi.

20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ile beraber yayınlanan KHK’ler ile 100 binin üzerinde kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edilmişti.