Akşam saatlerinde, Akit gazetesi adına paylaşım yapan bir twitter hesabından Atatürk'ün dayak yemiş bir görüntüsünün paylaşılması üzerine, bir grup ülkücü Akit gazetesinin Küçükçekmece'deki binası önüne giderek, gazeteyi protesto etti. Protesto bir süre sonra taşlı saldırıya döndü, olay yerinden silah sesleri duyuldu; Akit ise olayı "paralel"e bağladı.

AKİT BİNASINDAN ATEŞ AÇILDI İDDİASI

Dün gece, Akit gazetesinin önündeki Atatürk protestosunda silah sesleri duyuldu. Arbedelere sahne olan protesto sırasında gazete binasına taşlar atıldı ve silah kullanıldı. Göstericiler, Akit binasından üzerlerine ateş açıldığını ileri sürdü. Olaya polis ve bazı vatandaşlar engel oldu.

AKİT OLAYI "PARALEL"E BAĞLADI


Fotoğrag: yeniakit.com

Akit, olaya ilişkin haberinde polisin gazeteye yönelik saldırılara tepkisiz kaldığını ileri sürerek, konuyu "paralel"e bağladı ve "Yapılan sayısız ihbara ve grubun silahlı olduğunun belirtilmesine rağmen, polisin gruba göz yumması akıllarda 'Paralel operasyonu mu?' sorusuna sebep oldu," dedi.

"ATEŞ AÇANLAR YAKALANMADAN GİTMEYECEĞİZ"

Olaylar nedeniyle polis gazete civarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra zırhlı polis araçları ve TOMA’lar da gazete önünde hazır bekletildi. Polis, silah seslerinin nereden geldiğini belirlemek için çalışma başlattı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak: Demokrat Haber