Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'ne organize bir şekilde düzenlenen saldırı henüz gündemini korurken,  kampüsteki Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 40 kişilik bir grup bugün yeni bir  saldırı daha gerçekleştirdi.

SATIR VE BIÇAKLARLA SALDIRDILAR

Sendika.org’un haberine göre sabah saatlerinde farklı üniversitelerde toplanarak Cebeci yerleşkesi önünde buluşan ülkücü grup ellerinde satır, bıçak ve sopalarla slogan atmaya başladı. Yerleşke içinde bir araya gelen üniversiteliler ise saldırganların kampüse girmesine izin vermeyerek üniversite çevresinden uzaklaştırdı. Bu esnada ülkücü grupların attığı taşlar, bir üniversitelinin burnunu kırdı.

Ülkücü oldukları belirtilen saldırganların sabah saatlerinde Adel Ferat isimli bir öğrenciye saldırdığı ve saldırının ardından okul içinde çatışmanın çıktığı bildirildi.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

Marksist.Org'un haberine göre, okulun etrafında konuşlanan polisler saldırgan gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı. Saldırganların püskürtülmesi üzerine ise okul dışında bekleyen polis üniversitelilere plastik mermilerle saldırdı. Polis saldırısında bir üniversiteli boynundan plastik mermi ile vurularak yaralandı.

Saldırı girişimlerine karşı toplanmaya başlayan öğrenciler "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.



SINAVLAR İKİ GÜN İPTAL EDİLDİ

Fakültede sınavlar iki gün iptal olurken, Marksist.org muhabirleri saldırı sonucu toplamda 3 yaralının bulunduğunu ve saldırganların çekildiğini aktarıyor.