Yazar Ece Temelkuran, “Sessizce çocuklarının kemiklerini isteyen annelere saldırdılar; hırsla, iştahla hırpaladılar” sözleriyle Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis şiddetine tepki gösterdi. 
 
Ece Temelkuran, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminin yasaklanmasını ve katılanlara yönelik polis müdahalesini eleştirdi. 
 
Kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Temelkuran, “Sessizce oturup çocuklarının kemiklerini isteyen annelere saldırdılar. Hırsla, iştahla hırpaladılar ihtiyar kadınları. Ülkenin ruhunu kurak ettiler, iyiyi yıprattılar, acıyı bile kirlettiler. Güzel olan bütün duygu ve düşüncelere düşmanlar” ifadelerini kullandı. 
 
Galatasaray Meydanı'nda yasağa rağmen gerçekleştirilen eyleme dair bir haberi de paylaşan Temelkuran, İngilizce olarak “Annelerin sessiz direnişi dün İstanbul’un kalbinde, gün ortasında saldırıya uğradı. Bu gaddar saldırı, siyasi otoritelerin ne zaman meydan okumayla karşılaşsa sergilemekten gurur duyduğu acımasızlığın bir başka örneği oldu” diye ekledi.