Evet! Ülke gündemi Grup Yorum. Çünkü ölüyorlar. Grup Yorum’un sosyal medya sayfasından izlediğimiz kadarıyla, ölüm orucuna yatan İbrahim Gökçek ve Helin Bölek ölümün eşiğindeler. Bu nedenle ülke gündemi, en acil, en zamanla yarışan, en fazla hassasiyet isteyen mesele neyse odur.

Grup Yorum sosyal medya hesaplarından edindiğimiz bilgiye göre, ölüm orucuna yatan İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’e müdahale edilmeye çalışıyor. Tarihten biliriz ki, 19 Aralık 2000’de, 20 cezaevine birden yapılan ölüm orucundaki tutuklulara müdahalede 30 kişi öldürülmüştü. Operasyonun adını hatırlayan var mı? Hayata Dönüş! Bu denli bir ironi, bu denli bir akıl tutulması, dahası bu denli bir aklımızla dalga geçme halidir.

Grup Yorum müzik yapmak istiyor. You Tube’a Grup Yorum yazın ve eserlerinin kaç milyon dinlendiğini bir görün. Üst üste topladığımızda yüz milyonlar ile ifade edilen bir rakam ortaya çıkıyor. Rakam ile 100.000.000 yazılıyor.

İki soru soralım?

1-Bunlar marjinal bir müzik grubumu? Cevabı siz verin. Milyonlarca dinleyicinin tercih ettiği bir müzik grubu marjinal olur mu?

2-Kim dinliyor bu grubu? Rakamlara bakılırsa tüm Türkiye dinliyor. Türkiye’nin tüm sosyal, politik, etnik, dini, mezhepsel, dinamikleri dinliyor.

Yine de bilin, Grup Yorum’u emekçiler, yoksullar, mağdurlar dinliyor. Dinliyor ve umutlanıyorlar.

Daha ötesi var. Türkiye‘de onlarca müzik grubu Grup Yorum’a öykünerek çıkmıştır. Üstelik öyle solcu, molcu gruplardan bahsetmiyorum.

Grup Yorum bir kar makinesidir. Kurulduğu zamandan bu yana neler gördü, neler…

Dinleyicisine umut veren bu müzik grubuna borçluyuz. Hayatımızın mutlaka bir yerinde şarkılarının bir karşılığı vardır.

Bir şey yapmalı! Hatta şöyle yapılsa ne iyi olurdu. Ölümün kıyısında olan bu müzisyenlere en sonuç alıcı ve ses getirici destek meclisten gelebilir. Bu HDP’nin görevidir. Ayrıca duyarlı diğer parti milletvekillerinin de görevidir. Pozisyon almalılar. Ziyaret, açıklama yetmez. Ortada birçok hukuksuzluk var. Fiili olarak refakatçi milletvekili uygulaması yapılmalıdır. Bu yapılabilirse şarkılarını mırıldandığımız Grup Yorum’a borcumuzun küçük bir kısmını ödemiş oluruz.

Hayatı Grup Yorum müziği ile kesişen herkesin şimdi, Grup Yorum şarkılarını yüksek sesle söyleme zamanıdır.