Ukrayna ve Rusya'nın müzakere heyetleri arasında "Ukrayna'nın taleplerinin sözlü olarak kabul edildiği" iddiasına ilişkin farklı açıklamalar yapıldı.

Rusya'nın baş müzakerecisi Vladimir Medinsky, Ukrayna tarafının "Kırım hariç kilit talepler kabul edildi" iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Donbass'la ilgili tutumumuz değişmedi" mesajı verdi.

Medinsky, "Rusya'nın Kırım ve Donbass konusundaki tutumunun değişmediğini ve müzakerelerin olası bir liderler toplantısı için yeterince ilerlemediği" bilgisi verdi.

Telegram hesabından açıklama yapan Medinsky, "Tekrar ediyorum: Rusya'nın Kırım ve Donbass'la ilgili tutumu değişmedi" dedi.

'UKRAYNA'NIN KIRIM HARİÇ TALEPLERİ KABUL EDİLDİ'

AFP haber ajansı, Ukrayna'nın müzakere heyetinden David Arakhamia'nın Ukrayna televizyon kanallarına yaptığı açıklamada Ukrayna ve Rusya devlet başkanlarının olası görüşmesinin "yüksek ihtimalle" Türkiye'de olacağını ifade etmişti.

Arakhamia, "Rusya, Kırım hariç Ukrayna'nın kritik taleplerini sözlü olarak kabul ettiği" iddiasında bulunmuştu.

Rusya'nın Ukrayna'nın tarafsız statüyle ilgili referandum önerisini kabul ettiğini öne süren Arakhamia, referandumdan tarafsız statünün kabul edilmesi halinde "Ya savaş durumuna geri döneceğiz ya da yeni müzakerelere" yorumunda bulunmuştu.