Ukrayna yetkilileri, ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tren istasyonunda tahliye edilmek için bekleyen sivillerin üzerine iki füze atıldığını, 30'dan fazla kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. 

Ukraynalı yetkililer, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tren istasyonunda tahliye edilmek için bekleyen sivillerin üzerine iki füze atıldığını, onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Ukrayna devlet trenyolu işletmesinin başındaki Oleksandr Kamyshin, Telegram hesabında paylaştığı mesajda, saldırıyı Rusya'nın gerçekleştirdiğini ve 30'dan fazla kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin yaralandığını yazdı.

Kramatorsk şehir konseyi, halkı evde kalması veya sığınaklara girmesi konusunda uyardı.

Donetsk bölge valisi, polis ve kurtarma görevlilerinin bölgeye ulaştığını, onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisini geçtiklerini duyurdu.

Telegram hesabından paylaşım yapan Vali Pavlo Kyrylenko, saldırı sırasında binlerce sivilin tren istasyonunda olduğunu, bu kişilerin Ukrayna'nın daha güvenli bölgelerine tahliye edilmek üzere trenlere binmek için beklediğini yazdı.

Kaynak: BBC Türkçe