Ukrayna, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye iki AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi gönderdi. Ukrayna Devlet Acil Servisi'nden yapılan açıklamada, servise ait iki itfaiye uçağının bugün Türkiye’ye gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, "Ukrayna Devlet Acil Servisi ile Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında Şubat 2020’de afet alanında varılan iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı kapsamında Türk itfaiyecilerine yardım etmek amacıyla Ukrayna, iki AN-32 P tipi itfaiye uçağı ile birlikte destek grubu gönderdi" ifadelerine yer verildi. Destek ekibinin dağlık alanlarda tecrübeli ve Karadağ, İsrail, Gürcistan’daki büyük çaplı yangınlarda görev almış deneyimli ekip olduğu da kaydedildi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada "Yangınla mücadele uçağımız, yarın Türkiye'ye uçacak. Ukrayna halkı, bu zor zamanda dost Türkiye halkıyla birlikte duracak. Dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük yangınlar nedeniyle samimi taziyelerimi ilettim. Yangınla mücadele uçağımız, yarın Türkiye'ye uçacak. Ukrayna halkı, bu zor zamanda dost Türkiye halkıyla birlikte duracak" demişti.