Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Moskova'nın iddialarını reddederek Kiev'in Kremlin'i insansız hava araçlarıyla hedef almadığını ve Rus lider Vladimir Putin'e suikast düzenlemeye çalışmadığını belirtti.

Zelenski, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de kuzey ülkeleri liderleriyle düzenlediği basın toplantısında, "Biz Putin'e saldırmadık. Bu işi mahkemeye bırakın. Bize kendi topraklarımızda savaşıyoruz; köylerimizi ve şehirlerimizi koruyoruz" dedi. 

T24'te yer alan habere göre, Zelenski'nin danışmanı Mikaylo Podolyak da saldırının Rusya tarafından "sahnelendiğine" inandıklarının sinyallerini vererek, "Ukrayna Kremlin'e saldırmıyor, çünkü bu askeri hedeflerimizden birini yerine getirmiyor" diye konuştu. 

Podolyak, "Bu düzmece haberler, Ukrayna'ya yapılacak geniş çaplı bir terör saldırısına ortam hazırlamak için yapılıyor" ifadesini kullandı..

Rusya Devlet Başkanlığı basın servisinden çarşamba yapılan açıklamada, iki Ukrayna SİHA'sının Putin'in Kremlin'deki konutunu hedef almaya çalıştığı belirtilmiş, olay, "terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.

Kremlin'den olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Rusya, uygun gördüğü zamanda ve yerde karşı önlemler alma hakkını saklı tutar" ifadeleri kullanıldı.