İnsanların zorunlu ve bireysel ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçların karşılanması alışverişle gerçekleşebilmektedir. Günlük iş temposu yoğunluğu olsun veya başka sebepler olsun insanlar alışverişe vakit ayıramayabilirler. İnternet bize hızlı bir şekilde alışveriş yapmamız olanak sağlar. Günümüzde online alışveriş tüm dünyada yoğun olarak kullanılmaktadır. Online alışverişlerimizi gerçekleştirebilmemiz için bazı ödeme yöntemleri vardır. Kredi kartı bunlardan biridir. Kredi kartları hemen herkesin kullanmakta olduğu bir ödeme yöntemdir. Fakat kredi kartlarımızı sanal alışverişlerimizde kullanmamız, reel hayattaki gibi rahatlatıcı olmuyor. Sebebi ise; hemen her popüler şeylerin sahtekârlığı olduğu gibi, sanal ortamda da alışveriş söz konusu olunca dolandırıcıların olmasıdır. İnsanların kredi kartı bilgilerini kullanarak mağdur olmalarına sebebiyet veren dolandırıcılar epeyce fazladırlar. Bu sebeple insanlar internette ödeme yapabilmek için alternatif yollar aramaktadırlar. İnternette alternatif ödeme yollarından birisi de ukash karttır.

Ukash Kart, insanların internette gerçekleştirdikleri alışverişlerinde, güvenli bir şekilde ödeme yapabilmelerini sağlamaktadır. 19 haneli pin kodundan oluşan ve İngiltere’deki smart voucher firmasına ait olan bu sistem, internette alternatif ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ukash ile internet üzerinde güvenle alışveriş yapmamız mümkün olabilmektedir. Ukash sistemi, dünya üzerinde birçok internet sitesinde, milyonlarca internet kullanıcısı tarafından güvenle kullanılmaktadır. Ukash kart, kullanırken tek yapmamız gereken ise, ukash kartımıza ait olan 19 haneli dijital pin kodumuzu, ödeme yapılacak olan internet sitesine giriş yaparak, burada kullanmamızdır. Herhangi bir kimlik bilgisi veya kredi kartı bilgisine ihtiyaç duymayan bu sistem, ödemelerimizde güvenli bir ortamı bizlere sağlamaktadır. Belirli bir kullanım süresine sahip olan sanal kartımız, limitli olmaktadır. Euro bazında çalışan bu sistem ile ihtiyacımız kadar olan miktarı alarak, tek seferliğine kullanmamız mümkün olacaktır.

Türkiye'de ve Dünya'da internet üzerinden yapılan alışverişler oldukça popüler olmasına karşın ödeme seçenekleri konusunda sınırlı yol ve yöntemler bizlere sunulmaktadır. İnsanlar kredi kartı bilgilerinin paylaşımı konusunda son derece temkinli davrandıklarından, ödeme konusunda haklı olarak bir takım tereddütler yaşayabilmektedirler. İşte tüm bu sıkıntıları aşmak için İngiltere tarafından geliştirilen bu sistem, bizlere cazip gelecek yöntemleri sunmaktadır. Limitli olması, herhangi bir özel bilgiyi paylaşmamızı istememesi bize kendini çekmektedir. Fakat bunların dışında bizlere güzel gelecek başka noktaları da bulunmaktadır. Bu e-cüzdan sistemi ile online ödemelerimizi çok hızlı bir şekilde yapabilir ve zamandan tasarruf edebiliriz. 19 haneli kodumuzu, ödeme yapacağımız internet sitesine girdiğimiz anda ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Ukash kart, satın alabilmek için internette hizmet vermekte olan ukash bayilerine ulaşmamız ilk adım olacaktır. Ukash Bozdurma sitelerinin, canlı destek hatlarından müşteri temsilcisine bağlandığımızda bizlere banka numarası gönderilecek ve bu banka numarasına gerekli ücreti yatırdığımız gibi kod bize gönderilecektir. Ayrıca bu kartların bozdurulabilir olmaları da dünyada hızla yaygınlaşmasına ve popüler olmasına sebep olmaktadır. Kredi kartımız olmaksızın, kredi kartı ile alışveriş yapılabilen sitelerden ukash ile alışveriş keyfini yaşama imkânına kavuşabiliriz. Bu sanal karta sahip olmadan önce Euro'nun değerini takip etmemiz ise yararımıza olacaktır. Çünkü İngiltere merkezli olan Ukash sistemine, ödeme yaparken Türk Lirası yatırılmaktadır. Uygun fiyatlarla alım yapabilmemiz için düşük kurları takip edebiliriz. Bu noktada, ukashin bozdurulabilmesi; Avrupa’daki birçok kullanıcının bu noktada yatırım yapmasını da sağlamaktadır. Alınan ukash kartları Euro'nun iniş ve çıkışına göre değerlendirilebilip bozdurulabilmektedir. Bir başka nokta ise, artık günümüzde çok popüler olan online oyunlardaki bazı özellikleri açabilmemiz gerçek para ile gerçekleştirilebilmektedir. Ukash burada da devreye girmektedir. Knight Online, Wow gibi birçok oyunda da bu sistem kullanılabilmektedir. Tüm dünyada hızla yayılmış olan bu e-cüzdan sistemi, ülkemizde de yerini tam anlamıyla almaya başlamış olup, zamanla tam anlamıyla oturacaktır.