Türkiye'nin iki kadın film festivali olan Filmmor ve Uçan Süpürge, 9 şehirde kadınların katılacağı film festivali düzenleme kararı aldı. 

Filmmor ve Uçan Süpürge, "Dayanışmaya geldi" sloganıyla bir araya geldi. Festivallerde dayanışma kararı aldıklarını açıklayan oluşumlar Aynalı Geçit'te  basın toplantısı düzenledi. 
 
Filmmor Kadın Kooperatifi'nin kurucusu Melek Özman, "Sevgi emektir" sözüyle büyüdüklerini, dayanışmanın da emek olduğunu söyledi. 
 
'9 ŞEHİRDE KADINLARIN BULUŞACAĞI FESTİVAL'
 

Türkiye'de kadın olmak, kadın sinemacı olmanın zorlukları olduğunu belirten Özman, "Geçen sene 273 kadın sinemacıyla bir salonda buluştuk. Ve hepimiz birer cümle söyledik. Herkes orada kendi yaptıklarını ve deneyimlerini anlattı. Ama herkesin konuşmasında olan kelime 'Dayanışma' ve 'Umut’tu. İkisinin yan yana gelmesi tesadüf değildi, manidardı. Bu yüzden festivalleri yapmak için birbirimizle dayanışma ihtiyacımız var. 9 şehirde kadınların buluşacağı bir festival var etmek istiyoruz" dedi. 
 
Ardından söz alan Uçan Süpürge'nin kurucusu Halime Güner ise, Uçan Süpürge'nin 2018'de 21’inci kez, Filmmor’un da 16’ncı kez festival düzenleyeceğini belirterek, "Büyük bir tecrübe ve deneyim var. Çünkü biz kadın yönetmenlerin çektiği filmleri gösteren festival olarak dünyanın birçok yerinde kadın yönetmenlerin çektikleri bu filmleri Türkiye'nin birçok illerinde gösteriyoruz. Sadece filmi göstererek değil, kameranın arkasında verilen emek ve kadın bakış açılarını da izleyicilerimizle buluşturuyoruz" diye ifade etti.