18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı.

Festival amatör ve profesyonel kadın sinemacıların yeni filmlerini bekliyor.

8-18 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı.

Festivale amatör-profesyonel ayrımı olmaksızın, son bir yılda yapılmış uzun metraj, belgesel, kısa ve canlandırma filmler başvurabiliyor. Uçan Süpürge yalnızca kadın yönetmenlerin eserlerine yer veriyor, ancak, yönetmenlerinden biri kadın olan filmler de festivalde gösterim şansı bulabiliyor.

Başvuru için Uçan Süpürge’nin sitesindeki formu doldurup beraberinde filmin bir DVD kopyasını göndermek yeterli. Festivale başvurular için son tarih 15 Ocak 2015.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 1998 yılından beri kadınların sinemadaki üretimlerini paylaşmalarına, sanat yoluyla güçlenip dayanışmalarına zemin oluşturuyor.

Sinema sanatının çarpıcı dilinden yararlanarak toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi ve kadın sorunlarına ilişkin tartışmaları yaygınlaştırmayı amaçlayan festival, sinema sektöründe toplumsal cinsiyet bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bu sektördeki kadınların bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir platform yaratmayı, sadece kadın yönetmenleri değil, bu sektöre emek veren yerli ve yabancı sinema kadınlarını birbirleriyle ve seyirci ile buluşturmayı hedefliyor.