Uçak konforlu ve hızlı bir ulaşım aracıdır. Her geçen gün daha ekonomik hale geldikçe yolcu sayısı da artmakta ancak bununla beraber aksaklıklarda artmaktadır. Aksaklıklardan biri de uçak biletiniz olduğu halde uçağa alınmama durumudur.

Overbooking denilen ve havayolu firmalarının sonradan iptal, rezervasyon değişikliği, geç kalma vb. sebeplerle boş kalabilecek koltuklara karşı kendini korumaya almak adına fazla bilet satma stratejisinin adıdır. Uçakta fazla satılan bilet kadar, iptal veya değişiklik varsa sorun olmaz, ancak yeterli sayıda yoksa bu durumda gönüllü olarak yolculardan fazla sayısı kadar yolcu indirilir. Gönüllü olanlara hediye bilet ya da daha üst sınıf yolculuk gibi hediyeler verilir. Eğer gönüllü çıkmazsa bu durumda en son check-in yaptırandan itibaren indirmeye başlayabiliyor.

Peki, bu beklenmedik durumda kaldınız ve uçaktan da inmek istemediniz ama yine indirildiniz. Bu durumda en gibi haklarınız olduğunu biliyor musunuz? Neler yapabileceğiniz, hakkınızı nasıl koruyabileceğiniz hakkında yazımızı www.hakkiniyedirme.com farklıyla okuyabilir, hakkınızı arayabilir, ya da hakkınızı aramaya vaktiniz yoksa bize sitemizden ulaşarak hakkınızı ücretsiz olarak aramamız için bizi vekil tayin edebilirsiniz.

Uçağa bir sebepten ötürü alınmadınız, ne hakkınız var bu durumda:

Öncelikle uçakta business class’ta yer varsa buradan koltuk teklifi isteyebilirsiniz. Boş varsa havayolu kabul edecektir.

Hediye bilet, hediye mil gibi değişik hediyeleri kendileri teklif edeceklerdir.

Eğer uçağa binemez ve daha sonra bindiğinizde bir anlamı kalmıyorsa, hem uçak biletinizin iadesini isteyebilir hem de ilk geldiğiniz noktaya gidiş ücretini talep edebilirsiniz.

Hava yolu firması size en yakın başka hava limanından kalkacak uçakta yer teklif ediyorsa yol masraflarını karşılamak zorundadır.

Bir sonraki uçağa binmeyi kabul ettiyseniz, bu durumda havayolu firması, gecikme 2-3 saat arasıysa makul ölçüde sıcak ve soğuk içecek, gecikme beş saat üstü olursa yemek veya kahvaltı, bir gece veya daha fazla geceleme gerekecekse otel masraflarını karşılamak zorundadır. Otel ve havalimanı arasında yolculukların masrafları da yine firmaca karşılanmalıdır.

Tüm bunların yanında tazminat alma hakkınızda mevcut: Uçağa alınamama durumunda;

1500 kilometre veya daha kısa dış hat uçuşları için ( 250 EURO), 1500 ile 3500 kilometre arası dış hat uçuşları için (400 EURO), 3500 kilometreden daha uzun dış hat uçuşları için ( 600 EURO) İç Hat Uçuşları (100 EURO) tazminat alma hakkınız mevcut.

Hakkınızı aramak ve yardımcı olmamız için sitemizin iletişim bölümünden bizimle iletişime geçiniz lütfen.