Geçtiğimiz ay Türkiye erişimi kapatılan Twitter, uzun süre gündem konusu olmuştu. Daha sonra tekrardan açılan ünlü sosyal medya platformunun yetkilileri dün Türkiye'ye gelmişlerdi. 

İlk gelen bilgilere göre Twitter, muhataplık konusunda pozitif gelişmelerin olduğunu ve yetkililerin mahkeme kararları konusunda hassas ve hızlı bir şekilde incelemeye alacağı belirtildi. 

Twitter'ın uluslararası  kamu politikalardan sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve diğer üst düzey isimlerden oluşan heyet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile görüşmelerini gerçekleştirdi. 

Resmi kaynaklardan gelen bilgiye göre, dört ana konu üzerinde görüşüldü. Toplantı sonunda Twitter ve Türkiye arasında orta yol bulunarak olumlu gelişmelerin çıktığı bildirildi. 

Twitter yetkilileri bundan böyle, mahkeme kararlarını daha hassas bir biçimde inceleyip hızlıca sonuca ulaştıracaklar. Daha önce çıkan 5 mahkeme kararının da yerine getirildiği belirtildi. 

Resmi makamlardan gelen isteklerin Twitter'a iletilmesi konusunda birden fazla iletişim modelinin ele alındığı toplantıda, yetkililer Türkiye ofisi konusunda da görüştüklerini ve bunun mümkün olabileceği sinyalini verdi. 

Türkiye'den yılda 35 milyon Dolar reklam geliri elde eden Twitter, umarız Türkiye ofisini açarak hem yeni iş sahası oluşturur hem de engelleme, yasaklama gibi durumların önüne geçer.

Kaynak : http://www.webtekno.com/twitter